Koronavírus: Mikor kezdhetik el oltani a 12 év alattiakat is?

Koronavírus: Mikor kezdhetik el oltani a 12 év alattiakat is?

Címlap / Hírek / Koronavírus: Mikor kezdhetik el oltani a 12 év alattiakat is?

A Covid-19 elleni vakcinára 12 éven alatti gyermekek számára kiadott sürgősségi engedély akár már a tél elején-közepén megérkezhet – közölte az amerikai  Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság (FDA) illetékese, ami megnyugvás lehet azoknak a szülőknek, akik szeretnék a kisebb gyerekeket is oltatni, erre azonban eddig nem volt lehetőségük.

A még hezitáló családok közül sokan nyilatkoztak úgy, hogy az tartja őket vissza, hogy az FDA csak sürgősségi engedélyt adott ezeknek az oltóanyagoknak, és nem teljes körű jóváhagyást. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a télen érkező engedély után valószínűleg gyorsabban tudnak előremozdulni a szükséges adatok birtokában. Ezután hamar meglehet a teljes körű engedély is, ami már sok család számára megnyugvást jelentene.

HayDmytriy/depositphotos.com

A Covid-19 elleni vakcinákat csak 12 éves és idősebb emberek számára engedélyezték az Egyesült Államokban, és egyik sem kapott még teljes jóváhagyást. Idehaza is csak 12 éves kor felett oltanak, és a 12-15 éves korosztály oltása is csak a nyáron kezdődött meg.

Mind a Moderna, mind a Pfizer-BioNTech márciusban elindította a Covid-19 elleni oltóanyagok tesztelését 12 év alatti gyermekek számára.

Az eredmények ősszel várhatók, és az FDA illetékeseinek ez után további időbe telik a gyógyszergyártók kérelmeinek felülvizsgálata.

A szabályozó ügynökség négy-hat hónapos biztonsági nyomon követési adatokat kér a 12 év alatti gyermekek esetében – mondta az FDA tisztviselője. A felnőtteken végzett klinikai vizsgálatokhoz mindössze két hónapos nyomon követési adatokra volt szükség.

Könnyebb lehet a jóváhagyás

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást