Párkapcsolat / Szerelem

1000 kutatás bizonyítja: az örökké tartó kapcsolatokra a következő 6 dolog mindig igaz

1000 kutatás bizonyítja: az örökké tartó kapcsolatokra a következő 6 dolog mindig igaz

Amikor arról van szó, vajon mi a hosszan tartó kapcsolatok titka, sokan a szerelmet, a bizalmat és a hűséget sorolják fel alappillérként. Noha tény, hogy ezek nélkül egyetlen páros sem tudna kitartani sokáig, valójában az örökké tartó szerelem ennél sokkal összetettebb!

Egy professzor, Brian Ogolsky annyira kíváncsi volt arra, mi az örökké tartó kapcsolatok titka, hogy több, mint ezer kutatást olvasott végig és elemzett ki csapatával ahhoz, hogy választ kapjon végre a kérdésre. A felmérés két éven át tartott, és ezidő alatt fedezték fel, melyek azok a dolgok, amelyek igazak voltak a nagyon hosszan (vagy akár örökké) tartó kapcsolatokra. Ha a leírásban magadra és a párodra is ráismersz, jó hírünk van, mert valószínűleg rátok is hosszú, közös jövő vár!

Nem foglalkoznak más emberekkel

Amikor valaki boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban él, nem foglalkozik azzal, milyen lehetőségei lennének az ismerkedésre.

Például te nőként egyáltalán nem veszed szemügyre a pasikat a munkahelyeden, mert eszedbe sem jut, hogy bárkivel is flörtölni kezdj.

Ha pedig valaki mégis szimpatikusabbá válik, mint az kellene, egyszerűen csak nem keresed többé a társaságát.

A szakértő szerint fontos, hogy ne gondolkozzanak a felek esetleges B-terven, mert egy ilyen esetben biztos, hogy a páros nem fog sokáig kitartani.

 

Biztosak abban, hogy a kapcsolatuk különleges

Az emberek szeretik azt gondolni, hogy az ő kapcsolatuknál jobb nincs az egész világon.

A párok sokszor idealizálják egymást, és sokkal szexisebbnek vagy okosabbnak látják a másikat, mint ami a valóságnak megfelel.

Azt gondolják, a közöttük lévő kapcsolat különleges, és ilyet senki más oldalán nem tapasztalnának meg. Ez pedig csodálatos dolog!

Az eredmények ugyanis azt mutatták, hogy ha valaki több év eltelte után már nem igazán hisz ebben, az az első lépés a kapcsolati problémák megjelenése felé.

 

Nem nyomják el egymást

Mindenki veszekszik, még azok is, akiket egymásnak teremtett az univerzum.

Az örökké tartó kapcsolat titka viszont az, hogy a felek megbeszélik a problémáikat, kompromisszumokat kötnek, és bocsánatot kérnek.

Azonban utóbbinál nem lépnek át egy határt: ha ugyanis mindent megbocsátanál a párodnak, az egy idő után többet ártana, mint segítene.

Hiszen ezt látva sokan érzik úgy, hogy bármit megtehetnek a kapcsolatukban, elvégre úgysem lesz komoly következménye; ami ahhoz vezet, hogy az egyik fél lelkileg teljesen a padlóra kerül.

 

Meglepik egymást apróságokkal

A professzor szerint nagyon sokat számít a kapcsolatokban az is, hogy a felek milyen gyakran kedveskednek egymásnak.

Ez megnyilvánulhat akár abban, hogy bevásárol helyetted a pasid egy hosszú nap után, sőt, még hoz neked egy kis meglepetést is, vagy szimplán abban, hogy kitakarítja helyetted a konyhát.

Ezek az apróságok rengeteg pluszt tesznek hozzá a kapcsolatokhoz, a hiányuk pedig rengeteget el is vesz.

Sokkal harmonikusabb viszonyt lehet feltartani azzal, ha majdnem minden nap sort kerítetek egy kis kedveskedésre.

 

Nyíltan beszélnek a kapcsolatról

A kiegyensúlyozott közös jövőhöz elengedhetetlen, hogy beszéljenek a párok a kapcsolatukról is.

Muszáj, hogy időnként átvegyétek együtt a problémákat, a jövőbeli terveiteket, de van valami, ami még ennél is fontosabb: hogy megosszátok egymással, épp hogy érzitek magatokat a kapcsolatban.

Az állandó visszajelzés ugyanis erősíti a kettőtök közötti köteléket, és segít abban, hogy megelőzzétek a bizalom megrendülését.

Ha két ember kétségek nélkül tudja, mit érez iránta a párja, az boldogabbá is teszi őket.

 

Sok közös élményt szereznek

Az élmények kovácsolnak igazán össze két embert, ezért elengedhetetlen, hogy ne csak a kapcsolatotok elején szervezzetek szórakoztató programokat.

Fontos, hogy hónapokkal és évekkel a kezdetek után is jól tudjátok érezni magatokat egymás társaságában, sokat nevessetek, és együtt szerezzetek tapasztalatokat.

Sajnos sokan elkövetik azt a hibát, hogy a tárgyi javakat hajszolják, ahelyett, hogy élményekre költenének; de ha jobban belegondolsz, mire emlékszel vissza szívesebben? A romantikus nyaralásotokra, vagy arra, hogy a rákövetkező évben milyen telefont vettél?

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást