10 tipp, hogy akkor se legyél magányos, amikor egyedül vagy

10 tipp, hogy akkor se legyél magányos, amikor egyedül vagy

Címlap / Életmód / 10 tipp, hogy akkor se legyél magányos, amikor egyedül vagy

A járvány következtében emberek milliói tapasztalták meg a magány érzését, köztük olyanok is, akik eddig még soha. A pezsgő társasági élet hiánya és a párkeresés nehézségei nem könnyítik meg a dolgunkat, de az alábbi tippekkel kevésbé érzed majd magad egyedül.

Szingli vagy magányos, nem ugyanaz

Először is szögezzük le, hogy szinglinek lenni nem ugyanaz, mint magányosnak lenni. Az ember érezheti magát remekül partner nélkül és lehet reménytelenül magányos párkapcsolatban is.

Velem is előfordult már, hogy együtt voltam valakivel, belül mégis éreztem egy hatalmas űrt, amit semmi nem tudott betölteni. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy valóban egy társ hiányzik az életedből, vagy van-e egyéb oka annak, hogy magányosnak érzed magad?

Keress elfoglaltságot, ami boldoggá tesz

Egyesek számára az élet értelme, hogy feleség vagy anya szerepet töltenek be és ezzel semmi gond nincs, de nem jelenti azt, hogy a te életed céltalan, amiért egyedül vagy. Ha valaki talál magának egy kreatív hobbit vagy elfoglaltságot, amit szenvedéllyel űz, az ugyanolyan jelentőségteljes lehet. A világ sokkal vidámabb hely, ha van egy olyan levezetésed, amit élvezel. Zenélj, sportolj, írj, süss: mindegy, mi az, csak lelj benne örömet.

A mindennapi rutinon időnként változtass

A hétköznapok könnyen elszürkülnek és magányossá válnak ha mindig minden ugyanúgy történik, de amennyiben tudatosan figyelsz arra, hogy kicsit variálj a rutinon, nem fogsz belekerülni az elszigeteltség spiráljába. Főzz valami izgalmas ételt, hívd fel egy barátod vagy rokont, gyújts meg egy illatgyertyát, bármilyen kis változás működik.

Kertészkedés
istockphoto

Tölts időt a természetben

Mindenki tudja, hogy a természet közelsége gyógyítja a lelket, de a városban mégis nagyon kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Egy kutatás szerint már heti harminc perc természetben töltött idő is jelentősen csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát. Már az is segít, ha sétálsz egyet egy parkban.

Önkénteskedés

Másoknak segíteni jó érzés, célt és elégedettséget ad. Akár állatokon, akár embereken szeretnél segíteni, rengeteg lehetőséged van, csak meg kell találnod a hozzád valót.

Tölts kevesebb időt a közösségi médiában

A Facebook, Instagram és társaik mind kétélű kard, ha a magány enyhítésére próbálod használni. Persze, remek dolog, hogy tarthatod másokkal a kapcsolatot online, de az érem másik oldala a folyamatos dicsekvés és az ezzel járó önkéntes összehasonlítgatás. Rokonokkal, barátokkal kapcsolódj, de ne tölts sok időt a hírfolyam nézegetésével, mert az aláássa az önbizalmad.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»