10 elfeledett európai úti cél 2020-ra, ami örökre a szívedbe fészkeli magát

10 elfeledett európai úti cél 2020-ra, ami örökre a szívedbe fészkeli magát

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 10 elfeledett európai úti cél 2020-ra, ami örökre a szívedbe fészkeli magát

Nem azt mondjuk, hogy unjuk már a horvát tengerpartot, mert azt nem igen lehet megunni, de ha idén valami kevésbé egyértelmű helyre utaznál, van egy pár ötletünk neked!

Mantua, Olaszország

Az olasz életöröm, konyha és építészet élvezete a Rómára vagy éppen Nápolyra jellemző zsúfoltság nélkül.

Veronából, Velencéből és Milánóból is könnyedén megközelíthető autóval.

A várost három mesterséges tó veszi körbe, amelyekből az egyiket vízililiomok borítanak, így szinte hívogat egy naplementés csónakázásra.

 

Vipava-völgy, Szlovénia

Ljubljana és a Bled tó egyre népszerűbbek lesznek a turisták körében, ami érthető is, hiszen Szlovénia maga a felfedezésre váró ékszerdoboz.

A vidék azonban még mindig kevésbé ismert a turisták előtt, pedig a Vipava-völgy kis szőlőbirtokai, kiváló bora, a kirándulás és a kerékpározás bűbájos kis falvai között feledhetetlen nyaralást tesz elérhetővé.

 

Cuenca, Spanyolország

A méltatlanul elfeledett város egyik legnépszerűbb és legtöbbször emlegetett látványossága a sziklafal fölé lógó ház, de az egész óváros megérdemli az UNESCO világörökségi címét.

A színes házikókkal, várrommal és katedrálissal tarkított városka igazi csemege az építészet iránt rajongóknak, történelme pedig közel 1300 évre visszavezethető.

 

Hága, Hollandia

Amszterdam csodás, így nem csoda, hogy mindenkit elvarázsol, és könnyű elfelejteni, hogy vannak más városok is Hollandiában, amiket érdemes felkeresni.

Ott van például Hága, a holland királyi város, ahol a bájos utcácskák és a kis kávézók mellett az egykori hercegi palota, a Paleis Noordeinde (a király hivatalos munkahelye), a Paleis Huis ten Bosch (a hágai nagyerdőben található palota a királyi család hivatalos lakóhelye) és a Madurodam (miniatürizált városka Hollandia legismertebb épületeivel) várja az idelátogatókat.

 

Durham, Anglia

Várak, múzeumok, lenyűgöző természet.

Mi kell még?

Ja, hát például az, hogy itt forgatták a Harry Potter filmek egyes jeleneteit, így rajongóknak külön élmény lesz a városka felkeresése.

A Beamish Múzeumban teljesen interaktív módon fedezheted fel az 1800-as évek Angliájának történetét, míg a városon hívül gyönyörű tengerpart vár egy kis lazításra.

 

Alentejo, Portugália

Portugália egyik mesés borrégiója saját helyi ételeivel is feledhetetlen emlékeket ad majd, nem beszélve a bájos kis falvakról, amelyek az elegáns borhotelek között terülnek el.

Napsütéses tengerpartok, szőlőligetek, vad természet és imádnivaló kis települések – Alentejo régió tökéletes helyszíne lehet egy autós utazásnak.

 

Komani tó, Albánia

A zöld sziklákkal körülölelt tó kettészeli a völgyet, mesés látványt nyújtva így még az egyébként lenyűgöző természettel bíró Albániához képest is.

Ha szeretnél, megszállhatsz a tó közepén álló kőházban is, ahol nincs elektromosság, van viszont házi sajt, méz és likőr.

 

Brisighella, Olaszország

Nem, ez nem egy elképzelt karácsonyi álomvilág, ez egy nagyon is létező kis település Olaszországban, ami az év bármely évszakában pompás úti cél lehet.

A toronyóra, a kastély és a templom a sziklacsúcson őrködik a város fölött, a hegybe vájt egykori kőbánya barlangjai pedig ma már koncertek helyszíneiként szolgálnak.

 

Nisyros, Görögország

Az egyedülálló zöld vulkáni sziget festői szépségéről, krátereiről és templomáról ismert leginkább – az egyik kráterbe még út is vezet lefelé, így egészen közelről csodálhatjátok meg a színpompás, narancs, fehér és sárga falakat, és érezhetitek a feltörő gőzök melegét.

 

Tara-kanyon, Montenegro

Ha nem áll meg nálad az élménykeresés a kényelmes hoteleknél és bájos borászatoknál, hanem bírod az extrémebb programokat is, akkor ez a lenyűgöző szépségű kanyon tökéletes helyszíne lehet az idei vadvízi evezős túrátoknak.

A táj gyönyörű, a nap végén pedig igyatok egy-egy kupicával a helyi, házi készítésű röviditalból, a rakiból.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást