Dekor / Otthon

Íróasztal styling – 7 egyszerű tipp, és a gyerek sokkal nagyobb kedvvel ül le tanulni

Íróasztal styling – 7 egyszerű tipp, és a gyerek sokkal nagyobb kedvvel ül le tanulni

Gyerekkorunk és tinédzser éveink nagy részét töltjük íróasztal előtt, így fontos, hogy gyerekünk is kényelmesen és – amennyire lehetséges – jó kedvvel üljön le tanulni. Ebben a segítségünkre lehet a praktikum, a kényelem és a dekoráció, hiszen ha erre a három elengedhetetlen dologra odafigyelünk, az utód kevésbé nyűgösen vonul majd el házi feladatot írni. Ezzel nem csak nekünk spórol meg egy kis fejfájást, hanem ő maga is sikeresebben oldja meg a leckét. A kisebbek és a tinik is osztoznak abban, hogy szobájukat nehezen tartják rendben és ez alól az íróasztaluk sem kivétel.

Egy rendetlen környezetben viszont nem lehet jól tanulni, így fontos a megfelelő bútor megválasztása. Kutatások bizonyítják, hogy azok a gyerekek, akinek rendes íróasztala van otthon, sokkal jobb tanulmányi eredményeket érnek el, hiszen jobban tudnak a tanulásra összpontosítani.

Az íróasztal styling tehát a jó jegyek kulcsa is lehet, ezzel a hét egyszerű tippel pedig a gyerek garantáltan sokkal nagyobb kedvvel ül majd le tanulni.

Izgalmas világítás

Egy jó íróasztal lámpa elengedhetetlen, de ha egy kis hangulatfényt is szeretnénk a tanuló-állomáshoz rendelni, a polcok alatt futó led-csík segítségünkre lehet.

Ugyanezt a kellemes hatást elérhetjük egy izzósorral is, amit főleg a lányok értékelnek majd.

 

Mindenható táblafesték

Hagyjuk, hogy a gyerek kiélje kreativitását, akár a falon is!

Ma már könnyen beszerezhetünk táblafestéket, mely olyan háttérként szolgálhat az íróasztal mögött, ahova kedvére rajzolhat és jegyzetelhet.

Ez a megoldás tehát nemcsak jól néz ki, de rendkívül hasznos is!

 

Rejtsd el!

Ha a gyermek nem kifejezetten szeret iskolába járni és nem kedvence a leckeírás, akkor biztosan örül annak, ha a tanulás végeztével elrejtheti a szeme elől az egész íróasztalt.

Ebben segítségére lehet egy szerkény, amiben kialakíthatjuk számára az egész tanuló-állomást és ha végzett, egyszerűen csak az ajtó mögé zárja az egészet.

 

Fali dekor

A fiatalok sokszor elmerülnek gondolataikban és ilyenkor nem szerencsés, ha az üres falat bámulják.

Bátorítsuk őket, hogy kedvenc képeikkel, posztereikkel vagy esetleg saját rajzaikkel dekorálják a falat.

Így az elkalandozott tekintet folyamatosan kreatív és kellemes stimulációt kap.

 

Kedves színek

Egy fehér fal és egy unalmas íróasztal kombó sosem lesz túl hívogató, de ha szép színeket használva tesszük izgalmassá, nyugalmassá vagy élénkebbé az enteriőrt, a gyerek garantáltan nagyobb kedvvel ül majd le bújni a tankönyveket.

Kérdezd meg a porontyot, hogy neki milyen árnyalatok tetszenek, így tudni fogja, hogy fontos számodra, hogy szeresse az íróasztala hangulatát.

 

Gurulós szék

Hányszor hallottuk szüleinket, vagy a tanárnénit veszekedni, hogy ne hintázzunk a székkel.

A gyerekek izgágák, természetes, hogy nem szeretnek órákig egyhelyben ülni és emiatt pótcselekvésként mocorognak a széken.

Egy gurulós szék megoldja ezt a gondot, hiszen biztonságosan mozoghatnak vele.

 

Stílusos tárolás

Keveseknek van akkora gyerekszobája, ahol elfér egy több méteres asztallap, ahol minden kellék szem elől lehet, így viszont szükség van polcokra és fiókokra.

A megfelelő tárolás segít a rendet tartani az tanulási felszínen, hiszen senki nem ül le szívesen egy rendetlen, tárgyakkal telezsúfolt asztalhoz.

Az alábbi ötletes metál-frontokkal feldobott fiókos szekrény és asztallap kombó tökéletes megoldás erre a problémára.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást