Párkapcsolat / Szerelem

Igenis van, amikor a szakítás a legjobb dolog, ami történhetett veled – Bebizonyítjuk!

Igenis van, amikor a szakítás a legjobb dolog, ami történhetett veled – Bebizonyítjuk!

A szakítás hallatán mindenkinek ugyanaz jut eszébe: hogy ez egy borzasztóan nehéz időszak, amikor sokat sírsz, egyedül érzed magad, és rengeteg időre van szükséged a talpra álláshoz. Azonban van, hogy a szakítás a lehető legjobb dolog, ami történhet veled, és ezt be is bizonyítjuk!

Nem vesztegeted az idődet

Csak azért, mert most nagyon hosszú, fájdalmas időszakon mész keresztül, az még nem jelenti azt, hogy ez a személy lett volna számodra az egyetlen igaz szerelem, a saját Nagy Ő-d.

Valószínűleg oka volt annak, hogy végül nem maradtatok együtt, és inkább ébredj rá erre minél előbb, ahelyett, hogy akkor jönnétek rá a különbségekre, amikor az életetek egy részét már közösen felépítettétek.

 

Rájössz, hogy nélküle is értékes vagy

Sokan azt hiszik, hogy a boldogságuk a párjuktól függ, és ha ez a személy már nem szereti őket, akkor értéktelenné válnak.

Bár a szerelem csodálatos érzés, egyáltalán nem ez ad értelmet az életednek, ahogy nem ettől függ az értéked sem.

A szakítást követően ébredsz rá arra, hogy egy társ nélkül is képes vagy megállni a saját lábadon, és az életed ugyanúgy megy tovább.

Nincs szükséged szerelemre ahhoz, hogy valóra váltsd az álmaidat, mert egyedülállóként is megvannak a céljaid, amelyektől úgy érzed, tényleg élsz!

 

Az új hobbik

Sokan a szakítás hatására lépnek ki a jól megszokott kis buborékból, és kiterjesztik a komfortzónájukat is. Ha együtt maradtál volna a pasiddal, valószínűleg ezt nem teszed meg, hanem inkább megelégszel azzal, ami éppen jelen volt a hétköznapjaidban.

Az emberek nagy része viszont ennek hatására ismeri meg azt az oldalát, aminek a létezéséről még csak nem is tudott. Lehet, hogy nagyon jó érzéked van a táncokhoz, és ezt akkor tudod meg, amikor a szabadidődben beiratkozol egy kurzusra.

De az is előfordulhat, hogy szuperül röplabdázol, és csak azért jöttél erre rá, mert az exed nélkül elmentél egy olyan rendezvényre, amire amúgy nem mentél volna. Az élet tele van rejtett lehetőségekkel!

 

Megérted, mitől leszel erősebb

Van az a mondás, hogy “ami nem öl meg, az erősebbé tesz“.

Valószínűleg ezerszer hallottad már, de a szakítás időszaka az, amikor végre megérted, pontosan mit is jelent ez.

Ahogy azt is, hogy mennyire igaz ez az állítás!

Igen, a sírással töltött napok nagyon megviselnek, és sokszor látod úgy, hogy nincs értelme reggelente felkelni.

De ahogy telik az idő, egyre inkább erősebbé válsz, mígnem eljön az a nap, hogy úgy érzed, sikerült tovább lépned.

A csalódást ugyan nehéz volt kiheverni, de hasznos tanulságként szolgált számodra, és úgy érzed, sokkal erősebb vagy, mint évekkel ezelőtt.

 

Rájössz, kik az igaz barátaid

Nagyon sok olyan “barát” létezik, akik ott vannak melletted a vidám időszakokban, de ha problémákkal küzdesz, felszívódnak az életedből, és még csak meg sem kérdezik, hogy vagy.

A szakítás egyáltalán nem könnyű, de azok a barátaid, akik ebben a szakaszban is melletted állnak, igazán értékes kincsek, akiket muszáj megbecsülnöd.

A számtalan tanulság mellett végre azt is megtudod, kire számíthatsz valójában, és az is biztos, hogy ezekkel a személyekkel mélyebb kapcsolat alakul ki köztetek, mint előtte bármikor.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást