Otthon / Dekor

DIY rendszerezők, hogy mindig rend legyen az asztalodon

Amikor eluralkodik a káosz, amikor annyi a nyakamon a határidő, hogy hozzá sem merek fogni semmihez, mert inkább csak a fejemre húznám a takarót, akkor egy dolog segíthet: egy kis pakolás, egy kis kreatív DIY, áttekinthető, hívogató munkaállomás, és máris tudom, hol kezdjek a dolgaimhoz. A következő krízishelyzetre ezeket a Pineket mentettem el magamnak.

Kihasználni a sarkokat

Vannak persze irattartóim, de sokszor azt érzem, hogy ezek túl sok helyet foglalnak ahhoz képest, hogy valójában csak azt gátolják meg, hogy a papírhalmok egymásra dobálva ne terítsék be az asztalomat.

Némi barkácstudással és hobbiboltokban kapható alapanyagokkal, formára vágott, akár mintás kartonnal azonban össze lehet ügyeskedni ezt a sarokba illeszkedő tartószerkezetet, ami nem csak biztos helyet biztosít a fontos papírjaidnak, de mindig könnyen hozzáférhetővé is teszi őket, anélkül, hogy fölösleges helyet foglalna.

 

Mókás üvegcsék

Bevallom, én is azok táborába tartozom, akik odáig vannak a befőttesüvegekért, mert tényleg nincs olyan helyzet, amiben ne lehetne felhasználni őket, ha rajtam múlna, biztos, hogy egy lakatlan szigetre is ezeket vinném magammal.

Ezeknek az üvegcséknek a tetejére egyszerű, olcsó műanyag állatkákat ragasztottak, majd az egészet lefújták aranyszínű festékkel.

Az üvegcsék nem csak egy helyen tartják az irodai mütyűröket, de elég egy pillantást vetni rájuk, hogy tudd, melyikben mi van, a jópofa tetők pedig biztosan mosolyt csalnak az arcodra akkor is, ha mondjuk éppen a legellenszenvesebb kollégádtól kaptál levelet.

 

Ötletek a fészerből

Egy barkácskuckóban is megállná a helyét, de az íróasztalod fölött is ugyanolyan praktikus, ráadásul még jól is mutat.

Egy méretre vágott rácsot bármelyik építőipari vagy barkács termékeket árusító áruházban beszerezhetsz, ez után még ízlés szerint színre is fújhatod, aztán már csak azt kell eldöntened, hogy miket aggatsz rá.

Jöhetnek a fontos határidők, a projekttervek, de persze hagyhatsz helyet néhány kedves fotónak vagy kisebb növénynek is, hogy vonzóbbá tedd a munkakörnyezetedet.

 

A lényeg, keretbe foglalva

Egy szép képkeret néha már önmagában is dekorációként viselkedik, még akkor is, ha nincs benne kép.

Ha ilyen kis zsebeket is varrsz rá, akkor tollak, jegyzetek, egyéb apróságok is kerülhetnek ide, olyasmik, amik egyénként hajlamosak legurulni az asztal mellé, vagy becsúszni az asztallap és a fal közötti résekbe.

Választhatsz áttetsző textíliát, de ha az anyag maga is mintás, azzal is különleges hatást érhetsz el.

 

Egyedi igényekre szabott naptár

Ennél a naptárnál egyszerűbbet nehéz lenne készíteni, mégis tökéletesen illeszkedik a minimál stílusú környezetbe.

Nincsenek többé kallódó jegyzetek, papírfecnikre vésett dátumok, mert az előre megrajzolt plasztik kártyákra egy post ittel mindig felragaszthatod, ha aznap valami fontos eseményre kell készülnöd, sőt az évente ismétlődő eseményeket – például szülinapok, évfordulók – eleve külön kártyát is kaphatnak.

Az igazán különleges hónapoknak pedig hozzájuk illő, különleges fénykép jár ki!

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást