Haj / Stílus

5 nyaralás hangulatú frizura félhosszú és hosszú hajra

5 nyaralás hangulatú frizura félhosszú és hosszú hajra

Hiányzik a strand, a tengerpart, a gondtalan koktéliszogatás? Ha egész évben nyaralni nem is lehet, azért a megjelenésedbe csempészhetsz egy kis vakáció hangulatot. Ezek a frizurák például nyaraláshoz is ideálisak, de a hétköznapokban is megállják a helyüket.

Dupla konty

A középen elválasztott hajat két oldalt, a füled mögött tekerd hátra, majd fogd két lófarokba, ezután pedig készíts a két copfból csinos kis kontyokat.

Ez a haj éppen olyan tökéletes viselet a strandra vagy egy fesztiválra, mint ahogy a megfelelő kiegészítőkkel megállja a helyét akár egy randin vagy esküvőn is, ráadásul nem is melegíti vele a hajad a nyakadat.

 

Laza hippi

Ennek a frizurának a titka, hogy bár nagyon bohókásnak hat, valójában nagyon is átgondolt, és még egy kis időt is kell szánni az elkészítésér, de cserébe igazi fesztiválhajad lehet, ami gyönyörűen fog csillogni a napsütésben.

A megfelelő hővédő használata után vasald ki a hajad, hogy minél csillogóbb legyen a felülete. Ez után nagyjából a füleddel egy vonalban válaszd a hajadat egy alsó és egy felső szegmense. A halántékod mellett vegyél ki a felső részből egy tincset, a többit pedig hátul fogd laza kontyba.

A halántékod mellett hagyott tincset süsd laza csigába, oldalt pedig egy tincsből készíts parkettafonást, amit utána kicsit széthúzogatsz, hogy lazább hatást kelts.

 

Izgalmas fonás

Ezt a frizurát tökéletesen elkészítheted „másnapos” hullámokból is, hiszen csak arra van szükséged, hogy a tincseknek egy kis tartása, textúrája legyen, de nem kell, hogy tökéletes csigákba álljanak, éppen ettől lesz szélfútta strandfrizura hangulata a kreációnak.

A hajadat oszd három részre, a fejtetőn lévő részt pedig tagold további három részre, majd mindegyiket megint háromra, hogy kis fonásokat készíthess.

A fonások végeit fogd egybe, majd készíts laza kontyot belőlük, a hajad többi részét pedig hagyd leengedve.

 

Kis tekercsek

A kilencvenes évek egyik slágerfrizurája nemcsak visszatért, de olyan népszerű mostanában, hogy nem csak fesztiválokon, de akár egy sima, hétköznapi baráti összejövetelen is bátran viselheted.

A hajadat válaszd el középen, majd mindkét részt oszd egy felső és alsó részre is, a felsőket pedig tekerd laza kontyokba.

Fontos, hogy ne legyen szoros a kis gombóc, ennek a hajnak éppen a rendezetlenség a lényege.

Ha szeretnéd, a leomló hajat még egy-két fonattal is érdekesebbé, texturáltabbá teheted.

 

Romantikus koszorú

Ehhez a romantikus, bájos, tengerparti pikniket idéző frizurához fogd össze oldalt a hajadat, majd kezd el befonni, végül tekerd körbe a fejeden a fonatot, akár egy koszorút.

Ügyelj rá, hogy a fonás laza legyen, egy-két tincset ki is hagyhatsz a még bájosabb hatás kedvéért.

A forró napokon kifejezetten jól fog esni, hogy nincs az arcodban és a nyakadban a hajad, ráadásul ezt a frizurát akár egy munkahelyi értekezleten, de még egy laza esküvőn is magabiztosan viselheted.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást