Egészség / Életmód

5 „rossz szokás”, ami valójában pozitív hatással van rád

5 „rossz szokás”, ami valójában pozitív hatással van rád

Vannak olyan szokások, amiket a tévhitek miatt sokan negatívként bélyegeznek meg, és igyekeznek is mindenkit leszoktatni róla. Azonban nem szabad elhinned mindent, ugyanis akadnak olyan hobbik, amik nemhogy nem ártalmasak, de pozitív hatással is lehetnek rád!

Számítógépes játékok

Azt mondják, a számítógépes játékok elszigetelik egymástól a gyerekeket, és komoly függőséget okoznak.

Valójában viszont nem csak negatív hatásai vannak a játékoknak, hiszen bebizonyosodott már, hogy ezek segítenek fejleszteni a szem-kéz koordinációját; ez az a képesség, amivel a látás és a kéz mozgását célzottan összekapcsoljuk.

Sőt, egy brit tanulmány 700 olyan gyermeket vizsgált meg, akik gyakran játszottak a számítógépen, és megállapították, hogy ezek segítettek fejleszteni a stratégiai gondolkodáson és a szervezőképességeiket is pozitív irányba befolyásolták.

Internetes csetelés

Mióta berobbant a Facebook, egyre többet írunk üzenetet a cseten, és ritkábban beszélgetünk telefonon.

Emiatt sokan a szociális kapcsolatok megromlásáért teszik felelőssé a közösségi oldalakat, de a statisztikák egészen mást mutatnak.

Valójában 2008-ban egy felmérés bebizonyította, hogy a netes beszélgetés még javíthat is a családi kapcsolatokon!

A kutatásukban résztvevő tinédzserek és a felnőttek fele egyaránt úgy érezte, az üzenetváltások pozitív irányba indították el a viszonyukat, és többet is beszélgettek szüleikkel.

Az a bizonyos koffein

Sokan azt gondolják, a koffeinmentes tea és kávé egészségesebb, de valójában ennek a hatóanyagnak vannak pozitív hatásai is.

Nem véletlenül használják sokszor zsírégető krémek összetevőjeként, ugyanis ez egyike azoknak a természetes anyagoknak, amelyek képesek a zsír eltüntetésére – fogyasztva pedig gyorsítanak az anyagcserén is.

Szintén bebizonyosodott már az is, hogy a kávé felpörget, energikussá tesz, és segíti a koncentrációt is, így érthető, hogy ébredés után szeretjük fogyasztani.

Sőt, ez még nem minden, ugyanis a fizikai képességeket is növeli, ezért egy órával az edzés előtt is érdemes fogyasztani.

Gyakori panaszkodás

Senki sem szereti azokat az embereket, akik megállás nélkül panaszkodnak, de ez nem jelenti azt, hogy sosem szabad beszélned a problémáidról.

Valójában egy kis panaszkodás még pozitívan is hat rád, hiszen segít feldolgozni a gondjaidat, és realisztikusabb képet kapsz az élethelyezetedről.

Ráadásul a lelkivilágodon is segít, úgyhogy nyugodtan beszélj arról, mi a baj éppen a munkáddal, a lakásoddal vagy a kapcsolatoddal!

Csokoládé

A csokoládé tele van cukorral, és nem kevés kalóriát tartalmaz, ezért biztos, hogy sokan megpróbálnak lebeszélni a nassolásról.

Valójában viszont egyáltalán nem baj, ha időnként megkívánod ezt az édességet, mert nem csak negatív hatásai vannak.

A benne található flavonoidok segítenek kitágítani az ereket, így a sztrók kialakulásának esélyeit is csökkentik, és míg sokan inkább az étcsokit javasolják, a jó hír, hogy a tejcsokiban is megtalálhatóak ezek a vegyületek.

A fehércsokoládéra viszont ez nem igaz, így ha választani kell, inkább ezt mellőzd az étrendedről.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást