Párkapcsolat / Szerelem

„Nem bírtam tovább! Amiért elhagytam a sikeres barátnőmet” – 4 őszinte férfi

„Nem bírtam tovább! Amiért elhagytam a sikeres barátnőmet” – 4 őszinte férfi

A sikernek gyakran ára van, és ez gyakran nem a befektetett időben, vagy éppen a feláldozott anyagiakban rejlik: sokszor az emberi kapcsolataink válnak áldozatává a karrierünknek. Akárcsak a családalapítás, a saját vállalkozás kiépítése, „nevelgetése” sem éppen egyszerű feladat, és sokan nem tudják feldolgozni a másik fél sikerét még akkor sem, ha végig támogatták az oda vezető úton. De vajon miért hagyják ott a férfiak az idővel sikeressé váló barátnőiket?

Nem volt időnk egymásra

„Egészen addig nem zavart a barátnőm karrierje, amíg túl sok elfoglaltsága nem lett miatta. Mindig is azzal dicsekedtem a haverjaimnak, hogy bezzeg az én barátnőm sokkal jobban odateszi magát, mint mások, és nagyon büszke voltam rá, hogy ő is sokat keres. Idővel szó szerint szárnyalni kezdett a vállalkozása, ám ez rengeteg teendővel járt. Örültem és támogattam továbbra is, de aztán feltűnt, hogy hetek óta nem tudtunk egy normális estét sem eltölteni nyugalomban.

Amikor próbáltam felhozni ezt neki, akkor mondta, hogy egy vállalkozásban nincs ünnepnap, és most nem engedheti meg magának, hogy lazítson. Végül is nagyrészt igaza volt… Én viszont hosszútávon nem tudtam tolerálni, hogy jóformán hetekre előre kellett vele időpontot egyeztetnem – főleg, hogy néha még így is lemondta a találkákat.”

peshkova/depositphotos.com

Attól féltem, nem vagyok elég jó

„Alapvetően én hibáztam ebben a kapcsolatban, és valószínűleg azért, mert nem volt elég önbizalmam, de ezt csak utólag sikerült felismernem. Egyszerűen tudat alatt is attól féltem, hogy ha az én tökéletes barátnőm nem csak gyönyörű és imádnivaló lesz, hanem még gazdag és ezáltal önálló is, akkor nem lesz szüksége rám. Mindig csak azt láttam, hogy milyen menő üzletemberekkel tárgyal, milyen gazdag férfiak veszik körbe, és ijesztő volt azzal szembesülni, hogy én nem tudom velük felvenni a versenyt.

Persze lehet, hogy az elején szó sem volt arról, hogy ő mással szeretne lenni, de mégis úgy éreztem, összehasonlít engem a munkatársaival. Ez az érzés egyre erősödött bennem, ami állandóan vitákhoz, és féltékenységi jelenetekhez vezetett. Végül ez vetett véget a kapcsolatunknak, nem pedig az, hogy ő anyagilag teljesen független lett tőlem.”

Nem éreztem magam férfinak

„Elméletben én is tudom, hogy butaság a mai korban erőltetni a hagyományos szerepeket, de annyira belém vésődött a családfenntartó szerepkör, hogy nem tudtam ettől eltekinteni. Az elején örültem, hogy a barátnőm is sokat keres, úgy éreztem, hátradőlhetek egy kicsit.

De aztán egyre jobban zavart ez az egész, ráadásul voltak olyan hónapok, amikor a barátnőm a sokszorosát hozta haza az én keresetemnek. Sosem éreztette velem, hogy ez bármilyen szinten is zavarná, de nekem csorba esett a büszkeségemen, nem éreztem magamat erős férfinak. Utólag persze nagy butaságnak tűnik, hogy éppen az anyagiak álltak közénk, de ha jobban visszagondolok, pontosan innen eredtek a komolyabb szóváltásaink és nézeteltéréseink.”

Nem akart családot

„Én mindig is tudtam, hogy családot szeretnék, a barátnőm viszont már akkor sem volt biztos a dolgában, amikor összejöttünk – de nem vetette el teljesen a dolgot. Szépen indult a kapcsolatunk és jól haladtunk a közös célok felé, hiszen mindketten sok pénzt tudtunk hazavinni. Felépült az álomotthonunk, rengeteget tudunk nyaralni, tényleg csodálatos életünk volt. Aztán elérkezett az ideje a lánykérésnek, aminek a kapcsán felmerült a családalapítás kérdése.

Akkor ő azt mondta, biztos abban, hogy velem akarja leélni az életét, de azt is ennyire biztosra tudja mondani, hogy nem akar gyereket vállalni. Tökéletesen érzi magát a jelenben és tudja, hogy a gyerekvállalás derékba törné a karrierjét, ezt pedig képtelen bevállalni. Azóta is igazi szívfájdalom a szakításunk, de tudom, hogy hosszú távon jó döntést hoztunk mind a ketten.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást