Kikapcsolódás / Szórakozás

Valaki érti ezt? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

Valaki érti ezt? A világ 5 legnagyobb, máig megoldatlan rejtélye

Wow-jel

Az is egy átlagos nyári estének indult Jerry Ehman életében, még 1977-ben. A férfi önkéntesként vett részt egy kutatásban, amely a földönkívüli életre szeretett volna bizonyítékokat találni, azonban hosszú időn keresztül sikertelennek tűnt a próbálkozása.

Aztán egyik pillanatról a másikra a felderítéshez használt műszer mutatója mozogni kezdett, és a férfi 72 másodpercen át fogadott be valamiféle megmagyarázhatatlan, furcsa hanghullámot, amely az űr olyan részéről érkezett, ahol ember még sosem járt: 120 fényévre a Földtől. Ehman a kinyomtatott papírra csak annyit tudott írni, hogy “Wow”, ami után az egész eseményt Wow-jelnek nevezték el.

Georgia Guidestones

Az amerikai Stonehenge-nek is nevezett emlékműről sajnos nem sokat tudunk, de remélhetőleg ez a közeljövőben megváltozik. A gránitszobrot még 1979-ben építették, és nyolc különböző nyelven írtak rá, többek között angolul, spanyolul, és oroszul is.

Mindegyik ugyanazt az üzenetet tartalmazza: az új korszak 10 parancsolatát, amely többek között megköveteli az emberiségtől, hogy a Föld populációját 500.000.000 fő alatt tartsák. Noha maga a szobor nem tartalmaz titokzatos szövegeket, keletkezését homály fedi, és az is sok kérdést vet fel, pontosan milyen célból hozták létre.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást