Így verte meg a falusi lány az elkényeztetett szőkét

Így verte meg a falusi lány az elkényeztetett szőkét

Címlap / Egyéb / Így verte meg a falusi lány az elkényeztetett szőkét

Ivett felvette a legújabb ruháját – amit direkt erre az alkalomra vásárolt a piacon –, felhúzta olcsó kínai sportcipőjét, megigazította rakoncátlan tincseit, bezárta maga mögött az ajtót, és elindult a buszhoz.

Ivett felvette a legújabb ruháját – amit direkt erre az alkalomra vásárolt a piacon –, felhúzta olcsó kínai sportcipőjét, megigazította rakoncátlan tincseit, bezárta maga mögött az ajtót, és elindult a buszhoz.

„Hát elkezdődött!” – suttogta maga elé, amikor alig egyórás zötykölődés és félórás séta után befordult a patinás középiskola épületének ajtaján. Kettesével vette a lépcsőfokokat: fel sem nézett – csak ment, ment az osztályterme felé. 

– Nocsak, nocsak, hát újra itt van a vidéki tyúkocska! Kot-kot-kot, hogy telt a nyarad Te falusi csirke? – állta az útját a magas szőke lány, aki büszkén viselte a neves ruhagyártók márkás darabjait. (Ivett gyors fejszámolásba kezdett: cipő 40 ezerért, farmer 30 ezerért, póló 10 ezerért, pulóver 15 ezerért… az ékszerekről nem is beszélve.) – Még mindig kecskefejéssel foglalkoztok? Vagy az idén birkákat kellett legeltetned? 

– Hagyj békén! – próbált kitérni előle, de hiába.

– Most is bűzlesz – hiába öntöd magadra a piacon vett olcsó pacsulit, a trágyaszag lemoshatatlanul beleivódott a bőrödbe. Fúj… És milyenek a körmeid? És a tenyered? Biztos a gané villázásába kérgesedett ki – gúnyolódott tovább, a többiek legnagyobb örömére.

– Engedj el… – mondta Ivett vészjósló nyugalommal a hangjában, de a szőke ettől szinte vérszemet kapott:

– Amint látom, anyádék most sem voltak képesek eleget dolgozni ahhoz, hogy normálisan felruházzanak… mivel töltötték el az időt? Talán a végeláthatatlan szappanoperákat bámulták a tévében? Vagy lehet, hogy adakoztak ők is szegény vak Eszmeraldának a műtétjére, vagy Izaura felszabadítására, mint a többi falusi bunkó? – nevetett harsányan. De nem sokáig. A fájdalom váratlanul hasított a gyomrába. Összegörnyedve viselte a hátán szaporázó ütéseket. 

Ivett erős markával megragadta a fájdalomtól nyüszítő szőkeség haját.

– Rám bármit mondhatsz. Sértegethetsz, kritizálhatsz, szekírozhatsz. De egyet jegyezz meg jól: anyámékat ne vedd a szádra, mert ez, amit most érzel, lágy simogatás ahhoz képest, amit ez a két ganézásban edzett kéz adni képes. Megértetted, te városi elkényeztetett majom? – úgy lökte a reszkető testet a földre, mint egy könnyű rongydarabot.

Ivett szégyellte magát a történtekért. Tudta, az erőszak nem vezet sehová, de két év megaláztatás után helyre kellett tennie a szőkét. Kettesével vette a lépcsőfokokat: fel sem nézett – csak ment, ment az osztályterme felé, és tudta, hogy szerencsére nem mindenki nézi le majd azért, mert vidéki, és szegény. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást