A vérnyomáscsökkentő diéta alapszabályai

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A vérnyomáscsökkentő diéta alapszabályai

VIDEO Pár percben megtanítalak, hogyan készíts elbűvölő Valentin-napi sminket

Becslések szerint a magyar lakosság kétötödének magas a vérnyomása, ami 140/90 Hgmm fölötti értéket jelent. Az érintettek aznban csak kevesebb, mint fele áll orvosi kezelés alatt. A többiek élete úgy forog veszélyben, hogy talán nem is tudnak róla. Most megtudhatod, milyen étrenddel csökkentheted a kockázatot!

Kevesebb só

A túlzott sófogyasztás növeli a szervezet folyadék-visszatartását, ami emeli a szívre gyakorolt nyomást. A vérnyomáscsökkentő diéta során naponta 1,5-2 gramm nátriumot vihetsz be a szervezetedbe.
Az elkészült ételek és a zöldségek asztali sózásának elhagyásával, a feldolgozott élelmiszerek kerülésével, és a tartósított húsáruk kiiktatásával máris lényegesen csökkentheted a beviteled.

Teljes kiőrlésű gabona

A rozsból vagy tönkölyből készült kenyér, a barna rizs, a zab és az ilyen alapanyagból készült tészta fogyasztásával sokat tehetsz az egészségedért.
A gabona egészséges változataiban lévő rostok ugyanis csökkentik a koleszterinszintet, garantálják a hosszan tartó teltségérzetet és serkentik az emésztést.

Minél több zöldség

A zöldségek tele vannak rosttal, vitaminnal és ásványi anyagokkal. Ráadásul anélkül telepakolhatod velük a tányérod, hogy számolnod kellene a zsírtartalmat vagy a kalóriákat!

Oldalak: 1 2 3 4

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/4
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!