Üzenőfal stílusosan – akár saját kezűleg is

Üzenőfal stílusosan – akár saját kezűleg is

Címlap / Otthon / Hobbi / Üzenőfal stílusosan – akár saját kezűleg is

Az üzenőfal egy nagyon praktikus dolog. Nem csak azért, mert tudatni tudjuk a családdal, hogy mi fogyott el a hűtőben, vagy hogy mi a mai halaszthatatlan elintéznivaló, hanem azért is, mert a befizetendő számlákat is ki tudjuk tenni, vagy éppen a nagyitól érkezett képeslap sem a fiókban fog kallódni. Lássuk miből készíthetjük el!

Parafatábla

A legtöbb papír – írószer boltban lehet kapni. Ez az egyik legegyszerűbb és legelterjedtebb megoldás. Az üzeneteket rajzszögek segítségével tudjuk elhelyezni rajta.

A másik nagyon praktikus dolog, hogy rengeteg méretben kapható, így akkor is remek megoldás, ha egy 4-5-6 tagú család üzeneteit kell tárolni, de akkor is jó lehet, ha csak a pároddal osztod meg.

Iskolai

Azok a fekete táblák, melyekre krétával lehet írni, nem csak az iskolában, vagy az éttermek megállítói között mutatnak jól.

A lakásban is előkelő helyük lehet, igaz, a leveleket és csekkeket bajos kitűzni rájuk.

A másik hátulütője a krétapor, mely írásnál a kezedre és esetleg a ruhádra kerül, törlésnél pedig a levegőbe. Ami azonban mellette szól, hogy nagyon stílusos megoldás.

Csipesszel

Ha nem szeretnél túl sokat költeni egy üzenőfalra, akkor nem kell mást tenned, mint kifeszíteni egy kisebb darab madzagot.

Ezután kutakodj egy kicsit a csipeszek között, és a kisebbeket csíptesd rá a kötélre – máris kész az üzenőfal, amire akármit kiakaszthatsz.

Ha szeretnéd még egy kicsit feldobni, akkor fest be a csipeszeket, vagy ragassz nekik szemeket, mintha krokodilok lennének.

Mágnes

A hűtőn már remekül működik az a megoldás, hogy mágnes segítségével rögzítünk dolgokat.

De mi van akkor, ha ezt az előszobában is szeretnénk? Nem kell kétségbe esni, nincs szükség egy óriási fémlapra ahhoz, hogy így hagyhass üzeneteket.

Egyszerűen szerezz be egy kis mágneses festéket (vassal van dúsítva), és kend le az adott felületet. Ha nem akarod az egész falon használni, akkor csak egy kis részre vidd fel, és keretezd díszlécekkel, így olyan lesz, mintha egy képet tettél volna a falra.

Dugós

Éljen az újrahasznosítás! Ha nem csak az a fontos, hogy az üzeneteidet kirakhasd, hanem az is, hogy stílusos és környezetkímélő legyen a „táblád”, akkor gyűjtögess szorgalmasan bordugókat.

Lehetőleg a régebbieket keresd, mivel azok szebbek és könnyebb velük bánni. A parafa dugókat azután ragaszd rá egy fa lapra, vagy akár közvetlenül a falra, és már készen is van a tökéletes üzenőtábla.

Spaletta

Remekül mutat az is, ha egy kiöregedett spalettát újítasz fel. Ehhez ugyan kicsit dolgozni kell vele, de mindenképpen megéri az erőfeszítéseket. Először csiszold le, azután fesd, vagy lakkozd újra.

Nyugodtan használj harsány színeket vagy mintákat, ahogyan az neked a legjobban tetszik.

Ezután az üzeneteidet csak tűzd a fordítva felszerelt spaletta lapjai közé, vagy fűzz fel spárgát és csipeszeld rá az üzeneteket.

Üveglap

Szintén egy nagyon egyszerű, és könnyen kivitelezhető megoldás. Semmi másra nem lesz szükséged, mint egy nagyobb üveglapra, amit a falra tudsz erősíteni és egy filctollra.

Az üzeneteket csak írd rá a lapra, ha pedig már nem aktuális, akkor töröld le egy ronggyal.

Ha az üveglapra sem szeretnél költeni, akkor a bejárat közelében elhelyezett tükör is tökéletesen megfelel ennek a célnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást