Az utca nem játszótér – hasznos tanácsok

Az utca nem játszótér – hasznos tanácsok

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Az utca nem játszótér – hasznos tanácsok

Amikor kilépünk az utcára, többszörösen nem gondoljuk át, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk. Van olyan, amikor saját magunkat sodorjuk veszélybe, csupán csak azért, mert hiú népség vagyunk, és van olyan, amikor mások veszélyeztetik testi épségünket. Elképedve látom, hogy az embereknek mennyire nem fontos a testi épség, úgy általában.

A sál

Gyerekkoromban csak úgy neveztük viccesen, nyaktekerészeti mellfekvenc. Van az a kor, amikor csak egy idegesítő ruhadarab, amit anyánk erőltet ránk, és van az a kor, amikor már csak az számít, hogy melegítse nyakunkat. Ám nem mindegy, hogy hogyan hordjuk, főleg, ha a hosszát és hordási lehetőségeit nézzük.
A jól odacsomózott, többszörösen nyakunk köré tekert sál beakadhat bármibe, a metró ajtaja rácsukódhat. Jobb esetben csak megrántja nyakunkat, aminek következtében egy új, orvosi nyakdíszhez, a sanszgallérhoz juthatunk. Rosszabb esetben fulladásos halálhoz vezethet helytelen viselése.

Esernyő és egyéb tárgyak

Férfiaknál látom jellemzően, hogy a használaton kívüli esernyőt, apróbb barkácsléceket egyszerűen csak megmarkolják, amely járás közben vízszintesen, előre-hátra ring. Pont abban a magasságban, ahol egy négy év körüli gyermek szeme, vagy más férfiak koronaékszere van.
Ugyanez a helyzet az égő cigarettával is. Tanácsolom, hogy úgy fogjuk meg a hosszú, hegyes tárgyakat, hogy az függőlegesen ráfeküdjön a karunkra. Utcán, menet közben pedig ne gyújtsunk rá, inkább álljunk félre.

Autó

Az autó, utazásra való, nem arra, hogy a gyerek rajzoljon, vagy nyalókázzon, a nagyi pedig réklit horgoljon. A szúrós tárgyakkal példásan tudja magát valaki torkon szúrni egy fékezésnél. Az is komoly baleset forrása, amikor a forró kávé, vagy a cigarettából kiesett parázs a sofőr lába közé hullik.
Külön felhívnám a kamaszok és bővérűek figyelmét arra, hogy az orális szex kipróbálása, művelése sem mozgó autóba való. Azon balesetek, melyek ilyen pozitúrában történnek, szinte mindig halálos kimenetelűek, mivel a fej beszorul a kormány és a nemi szerv közé – fulladásos halált eredményez.

Vonat és busz – hol utazz a járművön

Édesapám – mivel sokat utaztam vonaton – megkeserítette gyerekkoromban az életem azzal, hogy mindig kioktatott, hol a legbiztonságosabb a jármű. A vonatnál előröl és hátulról a második kocsi, mivel ütközés esetén az első és hátsó kocsi roncsolódik, a vonat közepe pedig bebicskázik.
Csuklós busszal is ugyan ez a helyzet, így igyekezzünk az első vagy utolsó kétharmad részében utazni. Ezen felül nem csak az öregeknek kell átadni a helyet, hanem a kisgyerekeknek is, mivel nem tudnak olyan erősséggel kapaszkodni egy erős fékezés esetén, hogy állva maradjanak.

Hogyan védd magad, ha megtámadnak

Annyi haszontalan dolog van a táskánkban, egy-két apróság még elfér mellettük. Ilyen például a hajlakk. Amennyiben megtámadnak, időt nyerhetsz azzal, ha a támadó szemébe fújsz a hajlakkból, mivel egyrészt marja a szemet, másrészt ragad, harmadrészt megleped vele a támadót.
Egy nagyobb elemlámpával éjjel, pár pillanatra megvakíthatod a támadót, ez épp elég idő ahhoz, hogy előnyhöz juss. A régi elemlámpáknak jó a fogása, és van súlya is. Felejtsd el azt, hogy ágyékon rúgsz egy férfi támadót, ugyanis erre számít. Szakértők szerint a tenyérrel mért orron ütés a legbiztosabb módja az önvédelemnek.

Járjunk nyitott szemmel

Természetesen nem érdemes paranoiásnak lenni, de érdemes végig gondolni, hogy milyen veszélyek leselkednek ránk az utcán, és érdemes kiküszöbölni azokat. Senki sem szeret áldozat lenni, sem balesetet okozni.
Legyünk körültekintőbbek, mert sokkal egyszerűbb valamit megelőzni, mint utólag sopánkodni, gondolkozni. Tehát kedves olvasó, ,Be carefull!’…

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!