Turistáskodj másképp Budapesten! – A legjobb tematikus séták a városban

Turistáskodj másképp Budapesten! – A legjobb tematikus séták a városban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Turistáskodj másképp Budapesten! – A legjobb tematikus séták a városban

Egy várost megismerni elég nehézkes, ha csak bizonyos szűrőn át nézve próbálkozunk ezzel. Ahelyett, hogy a turistalátványosságokat néznéd meg, Budapesten érdemes befizetni egy tematikus sétára, amit fővárosiként és nem fővárosiként is garantáltan imádni fogsz. Összeszedtünk neked öt ilyen sétát, amelyek között biztosan te is találsz kedvedre valót!

Azt beszélik a városban…

Az Imagine Budapest városnéző túrája az egyik legizgalmasabb budapesti tematikus séta – a kétórás túra borzongató részletességgel mesél egykori pletykákról, amelyek gyilkosságról, öngyilkosságról, bukásokról és meggazdagodásokról, a szerelem miatt elkövetett bűnökről szól, és az ezek mögött feltárható igazságról.

Ha igazi krimi megszállott vagy, ez a séta abszolút neked való, hiszen ennél kézzelfoghatóbban nem is tudnád máskülönben megismerni a hajdani fővárosi alvilágot, az elmúlt századok leghíresebb, legérdekesebb bűnügyeit.

A Nyócker málló pompája

A VIII. kerület fővárosunknak az a része, amelyről mindenkinek megvan a maga véleménye: van, aki alig meri betenni ide a lábát, van, aki akárhova költözne a városban, csak ide nem, akik pedig itt laknak, sokszor hangoztatják, hogy sokkal érdekesebb és klasszabb ez a kerület, mint ahogy a köztudatban él.

A 19. században még az igazi pesti mágnás-negyed is része volt a VIII. kerületnek, és ebből a korból rengeteg palotaépület maradt itt. A háromórás sétán a Nemzeti Múzeumtól indulva térképezheted fel az egykori arisztokrácia világát, a Palotanegyed után pedig a kerülte másik arcával találkozhatsz, a kevésbé jó hírű körúti környékkel, ahol még egy helyi cigány-muzsikus családot is meglátogatnak a Beyond Budapest túráján résztvevők.

Einstand – A Pál utcai fiúk nyomában

Interaktív irodalom-kultúratörténeti tematikus túrát hívott életre a Budapesti Séták csapata a Pál utcai fiúk helyszíneit és eseményeit bejáró sétájukkal. Ha kíváncsi vagy rá, milyen titkokat rejt a Fűvészkert, hol kellett elbújnia Nemecsek Ernőnek, hol állt eredetileg a híres grund, részt vennél egy üveggolyó-versenyen a Múzeumkertben, és többet szeretnél tudni arról, mi állt a vörösingesek és a Pál utcai fiúk viszálykodásának hátterében, akkor ezt a túrát érdemes választanod.

Ez a séta remek kikapcsolódást ígér kicsiknek és nagyoknak is, így ha vannak fiatalabb rokonaid, érdemes velük együtt menned. A túra után még az is lehet, hogy megjön a kedved újraolvasni a regényt. 🙂

1, 2, 3, 4

A számsor nem másra utal, mint a közlekedési eszközre, amellyel az országunk területén egyedül Budapesten találkozhatsz: a Hosszúlépés sétája ugyanis a metróvonalak és a metró világába kalauzol el.

Megismerheted, hogy száz évvel ezelőtt milyen volt a metróhálózat, és azt is, miért éppen Budapesten épült először földalatti vasút Európában. A legérdekesebb állomásokat a föld alatt és a föld felett is bemutatják, és olyan titkokat osztanak meg a résztvevőkkel ezen a túrán, amit máskülönben nem ismerhetnének meg.

A séta érinti mind a négy metróvonalat, így a régi kisföldalatti mellett a legújabb vonal történetét is megismerheted.

Séta és bor, esti fények a hegyen

A Budastep csapatának sétája egy igazi bohém gasztro-kulturális túra, ahol az 1920-as évek világába csöppenhetsz egy estére, ismerkedhetsz a kor irodalmával, festményeivel és még remek borokat is kóstolhatsz.

A borkorzó során a Gellérthegy egykori szőlős dombi műtermét járhatod be, a szőlőskerteken át a Ménesi úton haladva megismerheted a korabeli borok titkait, és még egy kis meglepetésben is részed lehet.

Ha szeretnél igazán kikapcsolni egy estére, és elveszni a minőségi borok mámorító világában, vagy csak relaxálni egy kicsit, ez a túra lesz a neked való!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!