10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz!

10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz! / 2. oldal

6. Nem véletlen, hogy a repülőgépen kapott étel nem tűnik olyan finomnak, mint ha otthon ennél valamit, de erről nem a kaja minősége tehet! Amikor ugyanis nagyon magasan repülsz, a szaglásod és az ízlésed erőssége lecsökken a szárazság és az alacsony légnyomás miatt.

7. Ha kisgyermeked van, biztosan megtapasztaltad már, hogy szó szerint minden felkelti az érdeklődését. Olyannyira, hogy egy átlagos 4 éves gyerek napi szinten majdnem 400 kérdést tesz fel! Ezt még számon tartani sem könnyű.

8. Ha összeadnánk a Földön élő hangyák súlyát, az majdnem megegyezne azzal, ha összeadnánk a bolygón élő összes ember súlyát. Igen, ez azt jelenti, hogy sokkal több hangya él velünk, mint ember, csak (szerencsére) nem látjuk őket!

9. A bolygónk oxigén-ellátásának közel felét valójában nem is a fák biztosítják, hanem az óceánok. Ennek felső részében élnek ugyanis a fitoplanktonok, amelyek valójában mikroszkópikus méretű algák, és az ökoszisztémát segítik. Lényegében azt csinálják, amit a fák: a napfény és a széndioxid segítségével oxigént termelnek. Ezért is nagyon fontos, hogy vigyázzunk az óceánokra!

10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz! 10. Amikor ideges, esetleg szomorú vagy, természetes, hogy sírni kezdesz. Ez viszont nem csak lelkileg segít rajtad, hanem egészen máshogy is! Ilyenkor ugyanis a könnyeid nagy mértékben tartalmaznak egy bizonyos hormont (leucin-enkefalin), amely természetes fájdalomcsillapító és hangulatjavító hatással rendelkezik.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást