Stílus / Divat

A tökéletes téli ruhatár 5 alapdarabja

Bár hivatalosan – tehát naptári idő szerint – még nem köszöntött be a tél, bizony egyre sűrűbben fordul elő, hogy a kora reggeli és késő esti órákban repkednek a mínuszok. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy ideje lecserélni a ruhatárunk legfőbb alapdarabjait a téli variációkra. Sokaknak okoz gondot a megfelelő rétegzés, ami leginkább az aktuális divatnak köszönhető, hiszen rengeteg ruhadarab van, ami önmagában nem nyújt kellő védelmet, viszont szinte lehetetlen rá-, vagy éppen alá öltözni. Éppen ezért, most igyekeztünk olyan ruhadarabokat összegyűjteni, amik nem csak divatosak, de megfelelően kombinálhatók is, így tökéletes alapdarabjai lehetnek a téli ruhatárunknak!

Bársony vagy pamut body

Nem véletlenül emeltük ki az anyagot, hiszen ez a két típus az, amely a legjobban képes a testhőt megtartani, így kellő alapot adni a ruházatnak.

Akár pántos, akár hosszú ujjú kivitelben választjuk, az alapanyagot mindenképpen ellenőrizzük le!

A body több szempontból is ideális választás lehet, hiszen a csőpántos megoldás akár fehérneműként is szolgálhat, így további rétegeket is könnyedén rávehetünk, míg a hosszú ujjú kivitel funkcionálhat felsőként, amire csak a megfelelő pulóvert kell felhúzni, hogy ne fázzunk a kabát alatt.

Garbó vagy kerek nyakú felső

Mindenképpen a vékonyabb megoldásokat válasszuk, főként, ha viselni szeretnénk alattuk trikót vagy bodyt.

Ha mégis a vastagabb megoldás mellett döntünk, akkor nem muszáj alá plusz réteget választani, hiszen önmagában is megállja a helyét, pláne a garbó megoldás!

Ez utóbbi leginkább azoknak ajánlott, akik hosszú, vékony nyakkal rendelkeznek, és nem kövéríti az arcukat a garbó, máskülönben nem fogjuk magunkat komfortosan érezni az adott darabban!

A garbó egyébként remek sál helyettesítő is lehet!

Szűkebb fazonú kötött pulóver

Tudjuk, hogy mennyi vonzóak a pihe-puha, vastag kötött és plüss pulóverek, ezek azonban sokkal inkább bizonyulnak hasznosnak otthon, mint az utcán!

Ugyanis a szél könnyedén átfúj rajtuk, és nem nyújtanak kellő védelmet a hideggel szemben, viszont rájuk öltözni lehetetlen!

Nincs az a kabát, ami alá, ha felveszünk egy ilyen vastag pulóvert, ne lenne baromi kényelmetlen!

Tehát, ha nem szeretnénk két lábon járó Michelin gumibabának érezni magunkat, mindenképpen vékonyabb, szűkebb fazont válasszunk, főleg, ami a kar részt illeti!

 

Kivágott nyakú gyapjú kabát

Ez legfőképpen akkor optimális megoldás, ha nagyon fázós a nyakunk, és vastag sálat szeretnénk hordani!

Ugyanis így kényelmesen betűrhetjük a sál végét, nem fog kidudorodni vagy megfojtani minket, ráadásul sokkal elegánsabb megjelenést is biztosít!

A gyapjú kabát önmagában is remekül képes melegen tartani bennünket, ha pedig az imént említett ruhadarabokkal párosítjuk, biztosan nem fogunk fázni, még a legnagyobb hidegekben sem!

Arra azonban mindenképpen ügyeljünk, hogy a gyapjú egy roppant kényes anyag, ami könnyen bolyhosodik, ha más anyaggal érintkezik, a tisztítása pedig általában nem merül ki az „otthon bedobom a gépbe, és megvagyok” fázisban.

Magasított derekú farmer nadrág

Télen elengedhetetlen, hogy a csípő fazonokat derék típusra cseréljük, így adva plusz védelmet a legérzékenyebb testtájunknak!

Érdemes továbbá egyenes szárú, vagy bővebb fazont választani, ami alá kényelmesen felvehetünk akár vastagabb harisnyanadrágokat is, anélkül, hogy feszengenénk benne!

Továbbá arra is érdemes ügyelni, hogy maga a farmer is vastagabb anyagból készüljön, sőt, ha bélelt az még jobb!

Ugyanis a közhiedelemmel ellenben a farmer nem jó fűtő anyag, csak ha megfelelő vastagságú, vagy bélés található benne!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást