Tippek rizsfőzéshez, amitől a rizsek mestere leszel

Címlap / Otthon / Háztartás / Tippek rizsfőzéshez, amitől a rizsek mestere leszel

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

A rizs nagyon sokoldalúan felhasználható táplálék. Az előételtől a desszertig bármelyik fogás elkészítésére alkalmas. Lehet belőle reggeli, ebéd vagy vacsora, hidegen és melegen is fogyasztható. Összegyűjtöttük, hogy mi mindent érdemes tudni a felhasználásához.

„A” és „B” minőségű rizs, fényezett rizs

A boltokban kapható „A” és „B” minőségű rizs.
Az „A” jelzés azt jelenti, hogy 90% ép rizsszemet tartalmaz, a maradék 10% idegen anyag és rizstörmelék.
A „B” minőség esetén 80% az ép rizsszemek aránya, és 20% az idegen anyag és a rizstörmelék. A töredék szemekből több keményítő kerül a főzővízbe, ezért a rizspép ragadósabb lesz, és több tápanyag kárba vész a víz leöntésekor.
A fényezett rizs úgy készül, hogy a rizsszemeket glükózzal és talkummal fényezik, hogy ne tapadjanak össze és ne menjenek szét főzés közben.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!