Bár a nappalok még melegek, az egyre hosszabb és hűvösebb éjszakák már arra emlékeztetnek, hogy bizony, vége a nyárnak – ugye milyen gyorsan elillant? Ha a bőrödön az évszak elmúltával is szeretnéd megőrizni a melengető napsugarak adta barnaságot, fogadd meg tanácsainkat, és így a szoláriumot is megspórolhatod.
3/4 Belső táplálás
Általánosságban elmondható, hogy a sok gyümölcs és zöldség fogyasztása jótékony hatással van bőröd tónusára, a táplálékból származó pigmentek befolyásolják a bőr színét.
Ha kimondottan a barnaság megőrzése a cél, az alábbiak közül csemegézz gyakrabban: sárgadinnye, sárgarépa, sárgabarack, sütőtök, kukorica.
Ezek a finomságok béta-karotin tartalmuknál fogva segítik a barnulást és az áhított szín megőrzését, de a béta-karotinnál is erősebb antioxidáns a lipokin, amely megtalálható a görögdinnyében, a piros grapefruitban és a csipkebogyóban.
A saláta, kelkáposzta, spenót, brokkoli, burgonya, petrezselyem és cukkini pedig lutein tartalmuknál fogva lehet hasznos, ha meg szeretnéd őrizni nyári színedet.
A megfelelő ételek fogyasztása mellett a bőséges folyadékbevitelről se feledkezz meg, ugyanis a belső hidratálás legalább annyira fontos, mint a bőrápolás.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!