Cikkünkben sok érdekességről szót ejtünk, amelyek a teázási szokásokhoz kapcsolódnak. Mesélünk az ötórai teázásról, vagy arról, hogy az angolok kezdetben a leforrázott teafüvet kenyérrel ették. Jó szórakozást kívánunk az olvasáshoz!
1/6 Anglia
A teát a Holland Kelet-indiai társaság hozta Európába a 17. században, vitorlás hajókon. A legtöbbet az angolok fogyasztották belőle, így a 18. századtól ők uralták a teakereskedelmet. Eleinte nem tudtak mit kezdeni a teával.
Kenyérrel ették a leforrázott tealeveleket, a főzetet pedig, amit ma már megiszunk, kiöntötték. Mintha a hajósok, akik a teát hozták, elfelejtették volna elmondani, hogyan fogyasztják Kínában a teát. Később a kávéházakban lehetett teát is kérni.
A vendéglátók a forrázatot hordókba öntötték, és úgy mérték ki, mint a sört vagy a bort. Aztán a kínai módra létesített teaházak háttérbe szorították a kávéházakat. Londonban több mint 3000 volt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!