Tavaszi smink – Rock n Roll Versace módra

Tavaszi smink – Rock n Roll Versace módra

Címlap / Stílus / Arc / Tavaszi smink – Rock n Roll Versace módra

Közeledünk a tél végéhez, ez pedig azt jelenti, ideje megismerkednünk a 2014 tavaszára szánt trendekkel mind a divat, mind a szépség területén. Noha a kifutókon elsősorban a ruhák kerülnek a figyelem középpontjába, nagy hangsúly van a hozzájuk készített sminkeken és frizurákon is. A most következő sorozatban az idei tavaszi beauty trendek közül fogom bemutatni a kedvenceimet, amiket a kifutókról a hétköznapokra alakítva készítek el. Elsőként a Versace Rock n Roll sminkjét hoztam nektek, amiben remekül ötvöződik a füstös fekete szexin viseltes hatása az ezüst eleganciájával. Próbáljátok ki ti is!

Az arc alapozása

A Versace modelljeinek természetesen fénylő bőrt kölcsönöztek a sminkesek, így én is erre a hatásra törekedtem a L’Oreal Lumi Magique alapozójával.
Akinek zsírosabb a bőre, az ne használja önmagában ezt, csak keverjen belőle egy mattabb alapozóba. Ahol szükséges, használjunk korrektort is.

Szemöldök, szemhéjalapozás

Ha a természet titeket sem áldott meg szép dús szemöldökkel, mint ahogyan engem sem, szemöldökceruzával húzzunk rövid, lágy vonalakat a saját szálak közé. Ezután átmehetünk rajta egy színben passzoló, matt szemhéjpúderrel, ha még mindig kicsit hiányosnak tűnik az eredmény.
A szemhéjbázis ennél a sminknél nem kiemelten fontos, mert az eredmény a viseltes hatás rejtélyes szexisségét akarja kihasználni, így elég, ha az alapozóból viszünk fel egy kicsit a felületre a bőr színbeli egyenetlenségeinek kijavítására.

Szemkontúr

Tartós fekete szemceruzával rajzoljuk körbe az alsó és felső vízvonalakat. Ezután egy puha fekete szemceruzával menjünk végig az alsó szempillák tövében.

Füstösítés

Az alsó pillákhoz húzott vonalat egy vattapálcika segítségével dolgozzuk el, majd egy fénylő szürke szemhéjpúderrel tökéletesítsük a füstös hatást.

Tusvonalak

A felső szempillák mentén folyékony tussal húzzunk egy vékony vonalat, aminek a külső sarkát még száradás előtt egy vékony ecsettel dolgozzuk bele a korábban elkészített alsó feketébe. Ennél mindenképp ügyeljünk rá, hogy kicsit felfelé kanyarítsuk a vonalat, véletlenül se lefelé!
Ha ez megvan, egy ezüst csík következik a fekete tusvonal mentén. Ha van ezüst szemhéjtusunk, az szuper, de ha nincs, egy-két csepp víz és ezüst pigment segítségével pillanatok alatt magunk is készíthetünk. Vékony hegyű tusecsetet használjunk a felvitelhez. Koronázzuk meg a szemfestést egy bőkezű spirálozással.

Mivel kombináljam?

Ez könnyű, nagyjából semmivel nem szükséges. Ha úgy érzed, a fekete szemfestés kicsit kifakított, egy leheletnyi barnító púdert vigyél az orcákra. Az ajkakat ajakápolóval hidratáljuk.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!