Otthon / Dekor

Két szín, amit ne kenj a faladra – a legnépszerűbb lakberendezők szerint

Egy rossz színnel sokat veszít az értékéből is az otthonod

A falak színét érdemes akkor is számításba venni, ha eladni készülsz a lakásodat. Sokan nem foglalkoznak ilyenkor ezzel a kérdéssel, hiszen a beköltöző lakóknak úgyis első dolga lesz kifesteni, és senki sem a falak színe alapján dönti el, hogy melyik lakást veszi meg, hiszen ez azért egy sokkal könnyebben változtatható dolog, mint például a hálószoba mérete vagy a fürdőszoba elrendezése.

A lakberendezők szerint mégis sok múlhat azon, milyen színűek a falak: egy divatjamúlt vagy kellemetlen szín ugyanis rossz benyomást kelt, amikor a potenciális vevő az otthonodba lép, és hiába próbálunk racionálisan gondolkodni, a legtöbben nem kezdenek egy olyan lakás megvásárlásán gondolkodni, ami nem keltett azonnal jó benyomást bennük.

Egy jól megválasztott falszín világosabbnak, tágasabbnak vagy barátságosabbnak mutathatja a teret, amit csak bemondásra („képzeljék el bézsben ezt a szobát!”) a legtöbben nehezen vizualizálnak.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Ezeket a színeket ne használd

De mik azok az árnyalatok, amik tényleg kerülendőek?

A Property Brothers egy friss epizódjában a lakásfelújításokkal és értékesítéssel foglalkozó ikerpár egy otthon felújítása közben jegyezte meg, hogy sápadt sárga falnak és a „’90-es évek haragos pirosának” mennie kell, mert ezek manapság egyáltalán nem számítanak divatosnak, rossz benyomást keltenek, és a legtöbb vevő egyáltalán nem látja szívesen ezeket a színeket a falon.

Ha lakáseladáson gondolkodsz, akkor tehát érdemes kerülni ezeket az árnyalatokat, de ha egy kicsit felfrissítenéd, modernebbé tennéd az otthonodat a magad kedvéért, akkor is érdemes lehet ezeknek a falszíneknek a lecserélésével kezdeni, mert egy frissebb, trendibb árnyalat azonnal megváltoztathatja az egész lakás hangulatát, és lehet, hogy egy olyan oldalát mutatja meg, amit még te magad sem tudtál eddig elképzelni.

Mit válassz helyette?

A trendek jönnek és mennek, de a Property Brothers szerint a mind a piros, mind a sárga falak divatja jó ideje elhagyta már a kikötőt.

És bár a testvérek általában a fényes, elemi színek elkerülését javasolták, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnél merész a lakberendezés terén.

Az elsődleges színárnyalatok helyett az Property Brothers azt javasolja, hogy told el az elképzeléseidet a minimális dekoráció felé, amelyben sok fekete, fehér és szürke szín keverhető természetes fa anyagokkal, majd ebbe a semleges térbe helyezd el a vagány árnyalatú kiegészítőket, például néhány piros díszpárnát vagy egy napsárga kisebb szőnyeget. Az összhatás így ugyanúgy vibráló, vidám és merész marad, mégis sokkal kifinomultabb és trendibb is lesz.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást