Szereted, de nem kéri meg a kezed – Meddig tűröd?

Szereted, de nem kéri meg a kezed – Meddig tűröd?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Szereted, de nem kéri meg a kezed – Meddig tűröd?

Évek óta együtt vagytok, szeretitek egymást és te már készen állsz szintet lépni a kapcsolatban, de ő nem akar feleségül venni… Sok lány van ebben a frusztráló helyzetben, de mi ilyenkor a teendő? Egyáltalán lehet mit tenni?

Ahogy mondani szokták, ha jól sikerül az első randi, mi már a végére tudjuk a születendő közös gyermekek nevét is. Ezzel szemben a „holtomiglan-holtodiglan” a férfiakat félelemmel tölti el és nagy részük menekül, ha barátnője arra utal, hogy ideje lenne kimondaniuk a boldogító igent.

Mit tehet egy nő ebben a helyzetben?

Először is, abba kell hagynia szerelme állandó nyaggatását. Hiszen ha egy férfit belehajszolnak egy házasságba – még abban az esetben is, ha szereti menyasszonyát –, úgy fogja érezni, hogy ráerőltettek valamit, amit ő nem is akart, és ez szinte minden esetben recept a kudarcra. Ha egy nő csak azért akar megházasodni, mert már együtt van a szerelmével egy ideje, szintén nem szerencsés, mert ebben az esetben ez tényleg csak egy papír, ami nem ér semmit. Csak azért, hogy az ember lánya „elkeljen”, nem érdemes küzdeni, hiszen ettől még ugyanúgy megcsalhatnak minket, szakíthatnak velünk és el is válhatnak tőlünk, tehát maga a házasság nem garancia semmire.

Az, hogy volt egy álomszép esküvőnk, még nem jelenti azt, hogy hátradőlhetünk, sőt, az igazi „munka” még csak utána kezdődik.

Három fő oka van annak, amiért a férfiak félnek elköteleződni

1. Félnek, hogy az esküvő után egyből gyereket kell csinálniuk

És valljuk be, ez elég valós félelem, hiszen az ifjú pártól mindenki azonnali gyermekáldást vár. A férfiak nem terveznek annyira előre, mint a nők, és még ha azt is mondják, hogy nem szeretnének gyereket, ez maximum azt jelenti, hogy még nem szeretnének, nem azt, hogy 5-10 év múlva sem.

2. Félnek a válástól

Bármilyen meglepő, a férfiak nagy része annyira retteg a válás gondolatától, hogy ez ellen úgy próbál védekezni, hogy inkább meg sem akar házasodni. Végülis valahol ésszerű logika, ha belegondolunk…

3. Félnek a változástól

Attól félnek, hogy a házassággal megváltozik, ami köztetek van, ők pedig így boldogok, ahogy most állnak a dolgok és ezen nem akarnak változtatni. Nem vágynak felelősségre, nem vágynak semmi újra, nekik jó így minden, ahogy van.

Mit tehetünk, hogy ez megváltozzon?

Ami a legfontosabb: ne erőltessük. Ne gyakoroljunk rá állandó nyomást ezzel kapcsolatban, mert akkor csak az ellenkezőjét érjük el és még jobban fog irtózni a házasságnak még csak a gondolatától is. Két dolgot tehetsz.

Egyrészt engedd el – egy időre – az esküvőt és élvezd, hogy együtt vagytok. Ne zsarold, ne fenyegesd, ne kérleld. Ha szereted, képes vagy rá.

Másrészt pedig tedd izgalmassá a kapcsolatot. Legyél spontán, szervezz programokat, járj a kedvében és járj el nélküle is ide-oda, adj neki teret. Ha látja, hogy nélküle is boldog és kiegyensúlyozott vagy, előbb-utóbb elkezdi félteni, amije van, és rájön, hogy veled szeretné leélni az életét.

Kép forrása: fizkes/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást