Szülésznők mesélnek: agyament sztorik a szülőszobából

Kovács Andrea
Írta: ,
Szülésznők mesélnek: agyament sztorik a szülőszobából

A szülészeten sok minden megtörténik, amire az ember nem lehet felkészülve, és az új élet néha a sokat látott szülésznőket is meglepő körülmények között érkezik. Az alábbi sztorikat a Women’s Healthmag-gel osztották meg praktizáló szülészek és bábák.

Táncos szülés

„Tavaly januárban egy fiatal anyukához hívtak a kórházba, aki első gyermekének, egy kislánynak készült életet adni. A korábbi találkozónkon beszélt nekem arról, hogy mennyire fél a szüléstől, és hogy szorong az ismeretlen élmény és a fájdalom miatt, ezért tudtam, hogy különösen érzékeny esettel lesz dolgom.

Amikor a kórházba értem, a kismamának már erős fájdalmai voltak, ezért nagyon gyorsan kellett cselekednem. Hirtelen azt javasoltam neki, és az aggódó apukának, hogy táncoljanak bachatát, a Dominikai Köztársaságban ismert páros táncot. Úgy néztek rám, mint akinek két feje van, de elmagyaráztam nekik, hogy a mozgás természetes fájdalomcsillapítóként hat, és a fájások között segíthet ellazulni az anyukának. Ugyan a szülőszobai tánc fájdalomcsillapító hatása korántsem elfogadott tény, de ebben az esetben valóban segített, hogy lefoglalja a párt, könnyebben teljen az idő, és ami a legfontosabb, a minimumon tartotta a stressz-szintet, így ennek az anyukának az esetében valóban könnyebbé tette a szülést.

A hölgy hamarosan gyönyörű, egészséges kislánynak adott életet, aki ha egyszer megtanul járni, minden bizonnyal imádni fogja a spanyol zenét.” – Nyra Zaracho, dúla

Családi esemény

„Amikor elérkezik a szülés ideje, többnyire csak az apuka, és esetleg a nagyszülők lehetnek jelen, de dolgoztam olyan kórházban, ahol kicsit rugalmasabban kezelték ezt a szabályt, így amikor egy fiatal pár megkérdezte, hogy néhány rokonuk is bejöhetne-e a szülőszobába, igennel feleltem. Mikor legközelebb bementem ellenőrizni, hogy hogyan állnak a dolgok, közel 15 embert találtam a szobában, mindenféle korút és neműt.

Ahogy az anyukához próbáltam jutni, úgy éreztem magam, mint aki egy zsúfolt bárban próbál a csaposhoz jutni.

Amikor ténylegesen megindult a szülés, az apukán, és a kismama anyukáján kívül megkértem mindenkit, hogy hagyja el a szobát. Miután a baba megérkezett, és kimentem a szobából, a legnagyobb meglepetésemre az egész csoportot az ajtó előtt találtam, nevettek és tapsoltak.

Mondtam nekik, hogy most már bemehetnek, és mindannyian üdvözölhetik az egészséges kisbabájukat.” – Anonim

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra