Ez lesz a legnagyobb sláger ősszel a konyhádban: a svéd hasselback édesburgonyát ki kell próbálnod

Ez lesz a legnagyobb sláger ősszel a konyhádban: a svéd hasselback édesburgonyát ki kell próbálnod

Címlap / Életmód / Receptek / Ez lesz a legnagyobb sláger ősszel a konyhádban: a svéd hasselback édesburgonyát ki kell próbálnod / 2. oldal

Hozzávalók két személyre:

  • 4 kisebb méretű édesburgonya
  • olívaolaj
  • bors
  • reszelt parmezán (vegán változtban parmezán ízű növényi sajthelyttesítő)
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • ½ gerezd fokhagyma
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Mosd meg alaposan az édesburgonyát, vegyél elő egy fakanalat, majd kb. 3 mm-enként vágd be legyezőszerűen úgy, hogy a már bevágott részeket a fakanálra tekered. Ismételd meg ugyanezt a mozdulatsort mindegyik édesburgonyánál.

3. Keverd össze a sót, a borsot és az olívaolajat, majd kend meg vele az édesburgonyákat.

4. Helyezd az édesburgonyákat az előmelegített sütőbe, és alsó-felső sütésen süsd körülbelül 40 percig. Ha puha, szórd meg a reszelt parmezánnal, és süsd további 5-10 percig.

5. A zöldmártáshoz a bazsalikomot, a petrezselymet, a fokhagymát és az olívaolajat rakd turmixgépbe, turmixold össze, majd ízlés szerint sózd, borsozd, és add hozzá a citromlevet.

6. Öntsd le a zöldmártással a friss, gőzölgő édesburgonyát, és máris kész az ínycsiklandó hasselback édesburgonya.

Jó étvágyat!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást