5 bűnös merénylet, amivel súlyosan gátolod a hajad gyors növekedését

5 bűnös merénylet, amivel súlyosan gátolod a hajad gyors növekedését

Címlap / Stílus / Haj / 5 bűnös merénylet, amivel súlyosan gátolod a hajad gyors növekedését / 2. oldal

Túlterheled a hajadat

A forró hajformázók kézenfekvő módon károsítják a hajadat, de akadnak még hasonlóan megterhelő kezelések, amik nem ennyire egyértelműek. Ide sorolhatjuk például a festést, ami manapság már természetesnek tűnik, de mégis egy kémiai folyamat, ami főleg világosítás esetén károsítja a tincseid.

Szintén veszélyesek lehetnek emellett a túl szoros fonatok, kontyok megtörhetik a hajszálakat. Ugyanezzel a következménnyel járnak a különféle csatok és hajgumik, ráadásul, ha fém részük átforrósodik (pl. napsugárzás hatására), akkor még meg is égethetik a szálakat.

Illetve terhelésnek számít a helytelen fésülködés is: itt nem csupán a megfelelő eszköz lényeges, hanem a technika is.

Nem hidratálsz eléggé

A hidratálás és a tápanyagpótlás a frizurádat illetően kétoldalú dolog: belülről és kívülről egyaránt ügyelned kell erre a két fontos tényezőre. De mit is takar ez pontosan? Ha nem táplálkozol elég változatosan, akkor érdemes hajerősítő vitaminokat szedned, emellett a vízfogyasztás is nagyon fontos – bizony, az őszi, téli hónapokban is!

Kívülről pedig a hajápoláshoz szükséges termékekre kell fókuszálnod. A sampon mellé alapvető a balzsam, amit hetente legalább egyszer érdemes hajpakolással kiváltanod. A száraz hajápolókról sem szabad lemondanod, ha minden vágyad az egészséges és hosszú hajkorona.

Utóbbiak közé a hajvégápolók és az öblítést nem igénylő termékek tartoznak – ezeket minden hajmosás után használd, de a reggeli frissítés közben szintén támaszkodhatsz rájuk.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást