Pozitív kisugárzás – tanulható?

Pozitív kisugárzás – tanulható?

Címlap / Életmód / Egészség / Pozitív kisugárzás – tanulható?

Biztosan te is ismersz jó néhány olyan embert, akiről már messziről süt a pozitív kisugárzás, bárki szívesen van a közelükben, mert egyszerűen jó érzés a társaságukban lenni. Ha te eddig nem voltál ilyen, akkor is van esélyed változtatni ezen, mutatjuk, hogy mit kell tenned.

Összpontosíts!

Sokkal könnyebb pozitívnak maradni, ha képes vagy szem előtt tartani a céljaidat és összpontosítani. Ha úgy érzed, hogy túl sok negatív hullám tört be az életedbe, ha hirtelen beléd hasít, hogy veled semmi jó nem történik, idézd fel magadban, hogy mi is az, amiért küzdesz, mire vágysz a legjobban a világon, mi az, amiért minden nap teszed a dolgod akkor is, ha nagyon nehéz.

Ha képes vagy minden körülmények között összpontosítani, akkor nyert ügyed van és ez a hangulatodon, a kisugárzásodon is látszódni fog, amit pedig garantáltan észrevesz majd a környezeted!

Keresd mások pozitív tulajdonságait

Ahelyett, hogy mindig csak azt vennéd észre, hogy más miben nem viselkedik helyesen, vagy mely tulajdonságai nehezítik meg a környezete életét, próbáld meg kidomborítani magad és mások előtt is a pozitív tulajdonságait. Mindenkiben van valami jó.

Légy nyitott!

De mindezt úgy, hogy a testtartásod is tükrözze. Egy zárkózott embernek talán ez a legnehezebb feladat, de gyakorlással bele lehet jönni, hogy ne azokat a pózokat vedd fel mások között, amelyek elutasítást tükröznek.

Éld meg a pillanatot!

Ha egyfolytában a múlton rágódsz, vagy a jövőn agyalsz, akkor szinte látszódni fognak rajtad kívül is a kattogó fogaskerekek. Egyértelmű lesz, hogy nem adod át magad a pillanatnak ott és akkor, ahol vagy, hanem agyalsz olyasmin, amin talán felesleges. Meg kell tanulnod néha elengedni dolgokat és a viselkedéseden is tükröződni fog.

Merj dicsérni!

A pozitív embereket nemcsak azért kedveljük, mert az ő kisugárzásuk az, hanem azért is, mert néha kicsit úgy érezzük, hogy sütkérezhetünk a „fényükben”. Ők azok, akik bizony bátran ki merik mondani, hogyha valami tetszik nekik a másikon, hiszen miért is ne lehetne megdicsérni valamit, ami jó, szép vagy sikeres?

Vedd fel ezt a jó szokást és ha van lehetőséged mondani egy jó szót a környezetedben lévőknek, ne tartsd magadban, egyszerűen csak mondd ki!

Légy hálás…

Napjában egyszer ülj le és gondold át, hogy mi minden történt veled aznap. Lehet ez reggel, amikor töltekezel az újabb, nehéz nap előtt, de este is, amikor épp lezárni készülöd magadban az aznapot. A lényeg, hogy legyen időd elcsendesedni és végiggondolni, hogy valójában mennyi jó is történt veled. Igen, biztosan került a napodba jó néhány nehézség, lehet, hogy komoly próbatételekkel néztél szembe, de mindenképp találni fogsz legalább egy dolgot, ami segít, hogy hálás és pozitív maradj.

Húzd meg az egészséges határokat!

Nem könnyű feladat távol tartani a munkától a magánéletet és fordítva, pedig ez az egyik kulcsa annak, hogy az ember pozitív tudjon maradni és ezt kifelé is sugározza.

Ha otthon vannak zűrjeid, egyszerűen tedd félre őket munkaidőben, ha pedig a munkahelyeden, akkor semmiképp se vidd őket haza

 Egy alapos futással, edzéssel vagy egy jó beszélgetéssel engedd el azt, amit nem tudsz azonnal megoldani és gondolj a jó dolgokra, meglátod, be fogod vonzani azokat.

Kép forrása: mimagephotos/Depositphotos.com

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!