Olvasóinkat kérdeztük: mire jók a női „cicaharcok”?

Olvasóinkat kérdeztük: mire jók a női „cicaharcok”?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Olvasóinkat kérdeztük: mire jók a női „cicaharcok”?

Valahogy elfogadott tény lett az idők során, hogy a nők folyamatosan harcban állnak egymással. Van, aki ezt nyíltan vállalja és van, aki elhallgatja, de azért sejteni lehet, hogy utóbbi tábor tagjai is hasonlóképp gondolkoznak. Talán már te is sokszor feltetted a kérdést, hogy miből fakad a nők közötti rivalizálás és hova vezet mindez? Négy nőt és egy férfit kértünk meg, mondják el, szerintük mire jók a női „cicaharcok”?

Noémi (25)

„Őszintén? Semmire! Azt hiszem, soha nem tudtam igazán megbízni a nőkben, mert mindig ott volt közöttünk a rivalizálás. Persze az én legjobb barátnőm is lány, talán ő az egyetlen, akinél tudom, hogy ez nem áll közénk, de az összes többi nőre ez nem igaz.

Sokkal jobban elvagyok férfiak társaságában, mert őket teljesen hidegen hagyja, hogy éppen mennyire illik a cipőm a táskámhoz, nem kritizálnak, csak dícsérnek. A nők többsége ezzel szemben szeret tetőtől talpig végigmérni, majd véleménytükröző arckifejezést vágni, ha éppen nem az ő ízlése szerint öltözködtem fel. De szerintem mindig az foglalkozik ennyit egy másik emberrel, akivel valami nagyon nincs rendben, hiszen a boldog emberek nem ragadnak le ezen a szinten. Lehet, hogy ez általánosítás volt és nem gondolom, hogy az összes nő ilyen, de azért tudnék ujjal mutogatni.”

Vera (25)

„Szerintem alapvetően a női játszmák gyökere az önbizalomhiányból fakad.

Azért kezdenek el féltékenykedni, irigykedni más nőkre, mert magukkal nincsenek maradéktalanul megelégedve.

Nem szeretek közhelyekkel dobálózni, de elsősorban mindig magunkban kell helyre tenni a dolgokat és utána lehet elérni bármi változást.

Az, hogy más nőkre irigykedünk és a kapcsolatainkban féltékenykedünk, semmi jóra nem vezet, inkább tovább szítja a problémáinkat.”

Évi (23)

„Őszinte leszek, engem kifejezetten idegesít, ha meglátok az utcán egy nálam dekoratívabb, szebb nőt. Tisztában vagyok azzal, hogy mindig lesz nálam szebb és jobb, de valahogy nem tudom elfogadni. Szerintem titkon minden nő harcban áll egymással, mert mind szeretnénk a legjobbak lenni, ami persze lehetetlen. Lehet, hogy ez a maximalizmusomból fakad, de nekem muszáj éreznem, hogy például egy buliban én nézek ki a legjobban, mert csak így lesz olyan kisugárzásom, amilyet szeretnék.

Lehet, hogy ezt ciki beismerni, de még a barátnőimmel is folyamatosan rivalizálunk. Ez olykor jó, mert arra ösztönöz, hogy kihozzam magamból a maximumot, de néha fárasztó a tudat, hogy nem mutathatom előttük a rosszabb formámat, mert akkor meglátják a sebezhető oldalamat.”

Niki (37)

„Én ezekbe a csatákba már belefáradtam. Úgy vagyok vele, hogy nyugodtan csinálják csak a nők, de engem hagyjanak ki belőle. De most tényleg, kinek van erre ideje és energiája? Mi a barátnőimmel soha nem rivalizáltunk, inkább segítettük egymást, ezért nem gondolom, hogy ez alapszabály lenne a nők között, viszont én is találkoztam már ezzel a jelenséggel, leginkább a munkahelyemen.

Hogy mi ennek a kiváltó oka? Egyértelműen a féltékenység és irigység. Szerintem minden nőnek kizárólag magára kellene koncentrálnia és nem a riválist látni a másikban.

Nekem például soha nem okozott problémát megdícsérni a kolléganőmet, ha csinosnak találtam, nem értem, hogy másoknak ez miért nem megy.”

Peti (29)

„Szerintem ez a nőknél csupán felesleges hiszti, de azt hiszem, megszoktuk tőlük. Én kifejezetten azokat a nőket csípem, akik nem kritizálják vagy gúnyolják nőtársaikat, ehelyett inkább csak velem foglalkoznak. 🙂 Volt már olyan barátnőm, aki az őrületbe kergetett azzal, hogy csak kritizálni tudta a többi nőt, közben pedig rá kellett jönnöm, hogy ezt csak azért csinálja, mert önmagában nem volt biztos és kellett a folyamatos visszaigazolás, hogy „persze Drágám, te sokkal jobban nézel ki, mint az a nő ott”. Aztán egy idő után belefáradtam abba, hogy csak egy helyeselő majom legyek, így inkább továbbálltam.

Most a szerelmem bebizonyította, hogy nem minden nő egyforma, és mivel ő szereti magát, ezért nem érdekli a többi nő. Csajok, azt üzenem, hogy tegyétek rendbe magatokat és akkor rájöttök, hogy ez a rivalizálás is teljesen felesleges köztetek!”

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást