Kikapcsolódás / Szórakozás

5 őszinte film a szerelemről, ami más megvilágításba helyezi az életed

Egy makulátlan elme örök ragyogása

Egy szakítás után teljesen természetes, ha azt kívánod, bárcsak sose találkoztál volna azzal a bizonyos személlyel. Mennyivel egyszerűbb lenne az életed, ha ma este álomra hajthatnád a fejed, és holnap egy aprócska emléked sem lenne az elmúlt időszak fájdalmairól!

A filmben Joelnek rá kell jönnie: volt barátnője is ezt a módszert választotta, és kitöröltette őt az emlékei közül. Ennek hatására a férfi is meghozza a döntést, azonban ahogy végigjárja az emlékeit, melyeket épp kiradíroznak a fejéből, ráébred: sokkal jobb szeretni és veszíteni, mint sosem érezni a szerelmet.

Őrülten hiányzol

A film két egyetemista mindent elsöprő szerelmével veszi kezdetét – azzal a tipikus érzéssel, amikor egyszerűen nem bírsz aludni, nincs étvágyad, és legszívesebben minden percedet a másik személlyel töltenéd.

A sors azonban elválasztja egymástól a két fiatalt, Annának ugyanis lejár a vízuma, és kénytelen hazaköltözni Angliába. Ezt követően hullámvölgyek sorozatával küzdenek meg: más párkapcsolatok, életre szóló döntések és a hatalmas távolság látszólag mindent lerombol, de biztos, hogy az igaz szerelem parazsát végleg ki lehet oltani?

Ha éltél már ehhez hasonló távkapcsolatbangarantáltan megható élményben lesz részed a film nézése közben.

Továbbállók

A történet Burt és Verona köré fonódik: a harmincas éveikben lévő páros épp babát vár, és természetesen a lehető legjobb lakhelyet szeretnék kiválasztani a csöppségnek. Így útra kelnek, és egy vicces, ugyanakkor rendkívül őszinte utazás kereteiben nekivágnak a világnak, ahol meglátogatják a barátaikat és rokonaikat.

A történet egyszerre mutatja meg a felnőttkortól való félelmet, az elköteleződés valódi jelentését, és a családalapítás rögös útjait – ami csak egy képzeletbeli világban olyan egyszerű; az igaziban folyamatosan ott kell lennünk egymásnak, hogy támaszt nyújthassunk a nehezebb időkben. Ezt a filmet kifejezetten azoknak ajánljuk, akik gyermekvállaláson gondolkodnak, de gyakorlott szülőknek is érdekes lehet!

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást