Munkaundor vagy „Beteg épület szindróma”?

Munkaundor vagy „Beteg épület szindróma”?

Címlap / Életmód / Egészség / Munkaundor vagy „Beteg épület szindróma”?

Érdekes tünetcsoportról lehet hallani, a neve „Beteg épület szindróma”. Az első diagnózisok úgy születtek, hogy azonos épületben dolgozó emberek nagy számban jelentkeztek az orvosnál nagyon hasonló tünetekkel.

A vizsgálatok során kiderült, hogy ilyen esetekben általában probléma van az épületek levegőztetésével, és ezért könnyebben betegednek meg az ott dolgozó emberek. A szkeptikusok persze munkaundorra gyanakszanak, és lássuk be, a tünetek tényleg eléggé hasonlítanak egymásra. Mindenki döntse el maga, hogy a diagnózisa a Munkaundor vagy a Beteg épület szindróma?

Fejfájás:

Jellemző tünet, hogy a munkahelyünkre beérve maximum 1 órán belül elkezd fájni a fejünk. Majd mikor hazaértünk, ez szinte azonnal elmúlik. Egészen másnap munkakezdésig.

Közérzet:

Szintén a tünetek közé tartozik az rossz közérzet és a hangulat szélsőséges ingadozása. Természetesen itt is igaz, hogy csak az épületen belül tapasztaljuk a hatást.

Bőrirritáció:

A jelenség egyik tipikus tünete az, hogy bőrkiütésekkel, viszkető bőrirritációval jelentkeznek az orvosnál az érintettek. A tünetek javulnak otthon de erősödnek a munkahelyen.

Torokszárazság:

Jellegzetessége a betegségnek az is, hogy a torok könnyen kiszárad és emiatt gyakran száraz köhögés is nehezíti a helyzetet. A kommunikáció ezáltal nehezebbé válik.

Émelygés:

A jelenség kísérője az émelygés és akár a hányás is. Mindezek a tünetek jelen vannak a munkaidőben, de már a hazafelé úton megszűnnek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást