Mesterember helyett – Barkácsolási segítség nőknek

Mesterember helyett – Barkácsolási segítség nőknek

Címlap / Otthon / Hobbi / Mesterember helyett – Barkácsolási segítség nőknek

Lányként egy albérletben sajnos nincs rá mindig mód, hogy a főbérlőt riaszd, ha hirtelen meg kell szerelni valamit, és sajnos egy ezermester is elég drága luxus ahhoz, hogy egy leszakadt ajtógomb, egy kisebb repedés, vagy egy egyszerűbb bútorcsere miatt kihívhasd. De akkor mi tévő legyél? Ahhoz, hogy lányként is bele merj vágni a barkácsolásba, javítgatásba és felújításba, összeállítottunk egy listát néhány tippel, hogy hová tudsz segítségért fordulni az online térben, ha meg kell szerelned valamit.

Barkácsoldalak

Szerencsére már magyar nyelven is elérhetőek olyan weboldalak, ahol összegyűjtötték a legegyszerűbb barkácstippeket, amelyeket minden kezdő könnyedén elsajátíthat, hiszen a leírás mellett ábrákkal is illusztrálják a különböző fogásokat, praktikákat.

Kiindulásnak remek lehet a Barkácssuli oldala, ahol az útmutatók mellett tippeket, ötletek is találni, és a szerszámok használatára is megtanítanak.

Ehhez hasonló ötletgyűjtemény a BarkácsABC is, ahol az eszközhasználat és a lakásban bevethető trükkök mellett tippeket kaphatsz ahhoz is, hogy a ház körül hogyan javíts meg ezt-azt.

Ezermester-csatorna

Ha annyira amatőrnek érzed magad a háztáji javítandók és a szerszámok világában, hogy számodra kevés az illusztrált leírás a reparáláshoz, akkor jó hírünk van a számodra: szerencsére olyan videók is elérhetők az online térben, amelyekben mesteremberek segítenek a háztáji teendőkben, így neked nincs is más dolgod, csak megismételni az általuk bemutatott műveletet.

Ha nem rettensz el az angol nyelvű videóktól, akkor kezdésnek jó ötleteket találhatsz a Tinkering Studio csatornáján, de néhány egyszerűbb magyar nyelvű tippet kaphatsz a Barkácsprofi videóiból is.

Appok a javítgatáshoz

Az okos kütyük világában természetesen a házi barkácsoláshoz is készítettek már remek alkalmazásokat.

Ilyen például a Barkácsolás kezdőknek app, ahol több, mint 60 leírást és feladatot találsz a szereléshez, vagy a Lakásfelújítás, ahol más amatőr házi barkácsolók ötleteit találod, és ha már magad is belejöttél, te is megoszthatod a saját tippjeidet.

Szerencsére az appok még akkor is tudnak segíteni, ha híján vagy olyan alapeszközöknek, mint a vonalzó, a szögmérő, vagy a vízmérték, hiszen erre is fejlesztettek már szuper alkalmazásokat.

Ha csak egy ötlet kell…

Hogyha már túl vagy az egyszerű reparálásokon, és elég ügyesnek érzed magad ahhoz, hogy komolyabb átalakításokat végezz a lakásban, az első ötletek megszületéséhez szintén találhatsz segítséget az interneten.

Ha a régi holmikból, bútorokból varázsolnál valami újat, akkor remek trükkökre bukkanhatsz például a Fából fabrika blogon, de természetesen az angol nyelvű ötlettárak is kimeríthetetlenek, ha lakásfelújításról van szó.

Eszközöket, de honnan?

A házi barkácsoláshoz természetesen nem árt egy alapvető szerszámos láda, amibe mindenképpen megéri invesztálnod, hiszen a kalapácsot, csavarhúzókat, szögeket, tipliket és csavarokat bizonyára többször fogod majd használni a javítgatások során. Egy csiszológép, gyalu, vagy akár egy komolyabb fúró viszont már mind olyan eszközök, amelyek nem biztos, hogy megérik az árukat, ha csak néha használod őket.

A Miutcánk.hu közösségi oldal amellett, hogy szeretné összehozni az egy környéken élőket, azért is létezik, hogy elejét vegye a pazarlásnak, és a szomszédságon belül mindenki megoszthassa az eszközeit azokkal, akik nem rendelkeznek ezekkel. Így a javításokhoz nem kell mindent megvásárolnod, elég kölcsönkérned valakitől, akinek van olyan eszköze, amit éppen nem használ.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást