Provence kedvelt úti cél, már csak azért is, mert megtalálható itt minden, ami miatt Franciaországot szeretjük, és még annál egy kicsit több is. Provence 1481-ben lett a francia királyság része, de önállóságát részben megtarthatta, így a helyi kultúra ma különös elegyet alkot a francia hagyományokkal. Ez alkalommal kicsit a helyi finomságoknak jártunk utána – mit kell mindenképpen megkóstolnod, ha erre jársz?
2/5 Fougasse
A fougasse provence jellegzetes, lapos kenyere, aminek hasonló változata Olaszországban is megtalálható.
Klasszikus, rusztikus jellege nem véletlen: szinte a kenyérsütés kezdete óta népszerű itt ez a kenyérfajta, aminek ropogós tésztáját magában is fogyasztják, de természetesen készül belőle gyógynövényes, olívabogyós változat is, és bár a kenyeret ma már a francia hipermarketekben is meg lehet kapni, mégis az az igazi, amit egy eldugott kis pékségben szerzel, mert minden egyes városkának, sőt sokszor minden családnak is megvan a receptje a fougasse-ra, amit pain provençal néven is megtalálhatsz.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!