A G-pont igazából nem is létezik. Tudományos spekuláció csak

A G-pont igazából nem is létezik. Tudományos spekuláció csak

Címlap / Szerelem / Szex / A G-pont igazából nem is létezik. Tudományos spekuláció csak

Hiába azonosították azt a területet, ahol elvileg megtalálható, az 1950-es évek óta nem sikerült meggyőző orvosi bizonyítékot szerezni arról, hogy a férfiak Szent Grálja, a női orgazmus netovábbja valójában ott van, ahol, sőt, hogy nem városi legenda maga a létezése.

Ernst Gräfenberg német származású ausztrál tudóshoz kapcsolódik, aki 1950-ben publikálta egy tanulmányban a felfedezést, miszerint létezik egy olyan terület, amely a női szexualitásban rendkívül fontos szerepet játszik. Az orvoskozmetológia szakemberei körülbelül 2-5 cm-re azonosították a hüvely felső hasi oldalán azt a testterületet, amely kicsit érdesebb, mint a környezete és olyan, mint egy kis borsónyi-babnyi szivacs, ami szexuális izgalom hatására megduzzad. A G-pont valójában az 1980-as években lett a szóbeszéd tárgya, ekkor kezdték a nők (és a nekik örömet szerezni vágyó férfiak) a vaginális orgazmus elérése érdekében keresni, hogy a saját G-pontjuk vajon hol található.

Az orvoskozmetológia meghatározása azonban nem jelent egyben anatómiai meghatározást is, a G-pontot pedig valójában fizikai megtestesülésében soha nem sikerült megtalálni, kutatással igazolni.

Kevesen tudják, hogy hiába van benne a köztudatban, a szakma a G-pontot valójában egyszerű tudományos spekulációnak, sőt, egyenesen tévhitnek tartja.

2012-ben Dr. Amichai Kilchevsky urológus átnézett 29, a G-ponttal foglalkozó tanulmányt, de nem talált döntő bizonyítékot arra, hogy valójában létezhet. Nyolc évvel később egy másik kutatócsoport hasonló metaanalízist készített, és ugyanilyen eredményre jutott.

Szexpszichológusok szerint a G-pont létezése egyenesen ronthat a szexuális életen, mivel sok nő úgy gondolja, hogy kielégítő szexuális aktus vaginális orgazmus nélkül nem létezik.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást