„Utoljára mikor csináltál valamit először?” – Amit valójában elvárunk a férfiaktól

„Utoljára mikor csináltál valamit először?” – Amit valójában elvárunk a férfiaktól

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / „Utoljára mikor csináltál valamit először?” – Amit valójában elvárunk a férfiaktól / 2. oldal

A férfi legyen kitartó

A különbség a sikertelen és a sikeres ember között nem feltétlenül a tehetség, hanem a kitartás. (Adam J. Jackson)

A férfi ismérve a sikeresség. De vajon mit jelent sikeresnek lenni? Az életben minden valóban fontos dologhoz kitartás kell, ilyen például a gyerekek felnevelése, a hűség. A kitartás a siker, és ez érzelmi biztonságot jelent a nő számára.

Minden sorsdöntő dolog a csakazértisből jön létre. (Friedrich Nietzsche)

Az a férfi, aki nem adja fel, „elpusztíthatatlansággal” van felvértezve. Ez pedig állandóságot jelent, ami szintén biztonságérzetet nyújt a nő részére.

A patak és a szikla összecsapásából mindig a patak kerül ki győztesen. Nem az ereje, hanem a kitartása miatt. (H. Jackson Brown)

A nő nem mindig arra vágyik, hogy a férfi Góliát legyen, inkább arra, hogy elérje célját, mely egy kiegyensúlyozott kapcsolatban egyben a közös cél is.

Amíg nem adod fel, addig legyőzhetetlen vagy. (Andrew Matthews)

A kitartás a legnagyobbá teheti a férfit a nő szemében. A legyőzhetetlenség csábító tulajdonság a nő számára.

A férfi legyen elkötelezett

Az elkötelezettség akkor igazi, ha nincs lejárati dátuma. (Doktor House c. film)

Az elkötelezettség folyamatosságot feltételez, tehát biztonságot ad hosszabb távon, ami lehetővé teszi a felelősségteljes gyermeknevelést.

Tudja, miért ijesztő az elkötelezettség? Az élet valódi lesz tőle. Nem terv többé. Nem az, amit remél az ember, hanem a valóság.

(A 109. utas c. film)

Ennek kapcsán egy gondolat: a nőkre mondják azt, hogy nem tudják racionálisan, a célt szem előtt tartva irányítani az életüket. Mégis sok esetben sokkal elkötelezettebbek – például a családot illetően, hiszen a gyereknevelés egy életre szól, ennek az elvárásnak pedig többnyire meg is felelnek. A férfi elkötelezettsége a nőnek a legnagyobb „segítség” élete folyamán.

Az igazi szabadság (…) nem az elkötelezettség teljes hiányát jelenti, hanem azt, hogy képes vagy önállóan dönteni, és elkötelezni magad amellett, ami neked a legjobb. (Paulo Coelho)

A nő számára nem az a legnagyobb elismerés, ha „férjnek levadászta a férfit”, hanem az, hogyha a férfi attól boldog, hogy a nő az övé lehet a világ előtt – mindezt pedig boldogságként éli meg, nem kényszerként. Ez a legnagyobb elismerés egy nő számára.

Ha elkötelezettjei vagyunk valakinek vagy valaminek, akkor feladni nem lehet alternatíva. Az elkötelezettség különbözteti meg a felszínes kapcsolatot a tartós kapcsolattól. (Adam J. Jackson)

Az elkötelezettség kitartás nélkül nem létezik. Az elkötelezettség biztosíték, garancia a nő számára, melyet nem lehet semmissé tenni. Az idézetek kapcsán a biztonság nyújtása volt a legtöbbször emlegetett kitétel.

Sok férfi nem érti, hogy mindez miért van így. Pedig egyszerű. A nő nem saját biztonságát akarja ilyenkor garantálni, hanem gyerekei biztonságát. A nő azzal is tisztában van, hogy ha ő biztonságban van, akkor gyereke is abban van, így sokkal jobb esélyekkel indul az életben. A biztonság nem feltétlenül jelent pénzt, sokkal inkább érzelmi biztonságot jelent, amit egy életen keresztül szeretne magáénak tudni.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást