Az őszi délutánokon néha nincs is jobb, mint elvonulni a konyhába, és sütni néhány ínycsiklandó finomságot. Függetlenül attól, hogy inkább az édességeket vagy a sós süteményeket szereted, vagy mekkora gyakorlatod van a konyhában, ha biztosra akarsz menni, a sós muffinokban nem fogsz csalódni. Amellett, hogy laktatóak, ideális vendégváró falatok, és munkában is tökéletesek, tízóraira, uzsonnára, sőt ebédre is – vagyis akár főételként is fogyaszthatóak. Így ha legközelebb sütni támad kedved, néhány verzióban feltétlenül érdemes kipróbálnod.
2/3 Zöldséges tojásos muffin
A tojás az egyik legkedveltebb, számos verzióban elkészíthető reggeli opció. Ha azonban muffint készítesz belőle, akkor a munkába is könnyen magaddal viheted, és a nap során bármikor elfogyaszthatod. Természetesen szalonnával, kolbásszal vagy sonkával is finom, zöldséges verzióban is megéri kipróbálnod.
Hozzávalók:
1 evőkanál olaj
150 g brokkoli apróra vágva
1 pirospaprika apróra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
6 tojás
1 evőkanál tej
1 nagy csipet füstölt paprika
50 g cheddar sajt reszelve
1 kis marék metélőhagyma apróra vágva (elhagyható)
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy muffin sütőformát az olaj felével. A maradék olajat egy serpenyőben forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a brokkolit, a pirospaprikát és a vöröshagymát. 5 percig sütjük, majd félretesszük. A tojásokat a tejjel, a füstölt paprikával és a sajt felével egy tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a pirított zöldségeket. A tojásos keveréket a muffin sütőformába öntjük, és ízlés szerint mindegyik tetejét megszórjuk a maradék sajttal és a metélőhagymával. 15-20 percig sütjük. Ha már aranybarna, tűpróbát végzünk. Pár percig hűlni hagyjuk, és máris fogyaszthatjuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!