Itt az október, és ez csak egyet jelenthet. Igen, végre itt a sütőtökszezon. Lehet, hogy még titkon a nyarat siratod, de a helyett, hogy búslakodsz, jobban teszed, ha megpróbálod minden évszakban megtalálni azt, ami a legszebb. Hogy segítsünk egy kicsit, elhoztuk neked a kedvenc sütőtökkel készített őszi ötleteinket. Lássuk, nálad melyik lesz a befutó!
5/5 Sütőtökös curry
Ez az étel nem csak igazán őszi, de szuper laktató is, ami a hűvös estéken nagyon jól fog esni, ebben biztos lehetsz. Ha nem csináltál még soha curry-t, akkor elsőre lehet, hogy egy kicsit bonyolultnak fog tűnni, de ne izgulj, valójában pofonegyszerű az egész.
Szükséged lesz hozzá két evőkanál olajra, 1 evőkanál mustármagra, 1 evőkanál köménymagra, egy-két evőkanál currypasztára, 1 fej vöröshagymára, 2 evőkanál reszelt gyömbérre, 2 gerezd fokhagymára, 1 evőkanál kurkumára, egy kiskanál chili pehelyre, 3 felkockázott paradicsomra, 1 kisebb fej sütőtökre, 80 g kelkáposztára, 4-5 dl kókusztejre, 300 g konzerv csicseriborsóra, egy marék friss korianderre, lime-ra, két adag rizsre és egy marék kesudióra.
Az elkészítés már egyszerűbb lesz, mint az alapanyagok beszerzése és előkészítése. Hevíts egy magas falú serpenyőben egy kis olajat, add hozzá a mustármagot, a köménymagot, a currypasztát és pirítsd egy-két percig.
Ezután add hozzá a kis kockákra vágott hagymát, a gyömbért, a fokhagymát, majd a koriandert, a kurkumát és a chili pelyhet. Jöhet hozzá a paradicsom, majd a sütőtökpüré, a leveleire szedett kelkáposzta és a kókusztej.
Ezt lassú lángon főzd legalább tíz percig, majd a végén add hozzá a csicseriborsót és a kesudiót, ha kell, sózd meg és fogyaszd rizzsel.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!