Ez a különbség intuíció és megérzés között: ne keverd össze őket

Ez a különbség intuíció és megérzés között: ne keverd össze őket

Címlap / Életmód / Ez a különbség intuíció és megérzés között: ne keverd össze őket / 2. oldal

Nézzünk két példát!

1.

A szobádban ülsz, és eszedbe jut az egyik régi barátod, akivel ezer éve nem találkoztatok, sőt, nem is beszéltetek már hónapok óta. Majd abban a pillanatban megcsörren a telefon, és láss csodát, ő keres téged. Ez egyértelműen az intuíció eredménye! Nincs logikai indok mögötte, egyszerűen csak a gondolat megszületett a fejedben, és tényleg valósággá vált.

2.

Kiléptél a lakásod ajtaján egy kora vasárnapi reggelen. Aztán az az érzésed támadt, hogy biztosan nagy forgalom lesz, pedig egyébként hétvégi reggeleken nem szokott az lenni. Amikor már a városban jársz, szembeszülsz azzal, hogy tényleg dugó van.

Na, ez már egy összetettebb helyzet, és attól függ a válasz, hogy honnan gyökerezik a gondolat.

Például lehet, hogy a lakóhelyeden sok a vallásos ember, akik a vasárnap reggelt templomban kezdik, és emiatt sokan autóba ülnek. Vagy aznap épp egy nagy eseményt rendeznek, és bár olvastad, totál megfeledkeztél róla. Noha nem gondoltál erre tudatosan, az információt akkor is megkaptad már korábban, csak nem tudatosult benned. Az agyad viszont tudat alatt továbbította ezt feléd – ilyenkor megérzésről beszélünk.

Ha viszont a forgalom olyan okokból kifolyólag alakult ki, amire nem lehetett előre számítani (például baleset történt, vagy meghibásodás miatti útlezárás), akkor az intuícióid súgták meg neked, hogy mi fog történni. Nincs mögötte semmilyen logikai magyarázat, így egyértelműen ez áll a háttérben!

Mindkettő nagyon fontos, és érdemes mindkettőre hagyatkoznod is. Megéri nyitottnak lenni, mert az intuíciók és megérzések alapjaiban könnyíthetik meg az életedet – ha képes vagy meghallani, mint üzennek!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást