BFF krízis – Így hozd rendbe a kapcsolatodat a legjobb barátnőddel

BFF krízis – Így hozd rendbe a kapcsolatodat a legjobb barátnőddel

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / BFF krízis – Így hozd rendbe a kapcsolatodat a legjobb barátnőddel

Olykor a barátságokra is jellemző az egyszer fent, egyszer lent mondás, de ez is az élet velejárója. Néha eltávolodtok egymástól, mert másfelé sodor titeket az élet, aztán újra találkoztok és ott folytatjátok, ahol befejeztétek – ezt hívják igaz barátságnak. De mit tegyél, ha éppen nem túl fényes a kettőtök közti kapcsolat?

Ápold a kapcsolatotokat!

Ez is egy emberi kapcsolat, vagyis ugyanolyan ápolásra szorul, mint a többi… Sőt! Ha te is azt gondolod, hogy ez egy biztos pont az életedben, ami akkor is ott lesz, ha elhanyagolod, akkor tévedsz. Persze mindig is ott lesz neked a legjobb barátod, de ne vedd magától értetődőnek azt a köteléket, ami köztetek van.

Lehet, hogy elfoglalt vagy és a napjaid nagy részét a munkád teszi ki, de fontos, hogy szakíts időt a számodra fontos emberekre. Ha idő híján vagy, akkor elég, ha csak 5 percre felhívod a legjobb barátodat, megkérdezed, hogy mi van vele, és nyugodtan mondd meg neki, hogy a nagyobb beszélgetést majd csak máskor tudjátok beiktatni. De már csak ez az apró gesztus érezteti vele a törődést, amire szüksége van.

Ha már nem egy városban éltek…

Könnyen megeshet, hogy az élet más helyszínre sodor titeket és ebben az esetben különösen nehéz a napi kapcsolatot fenntartani – de ez sem lehet kifogás.

Ha például te költöztél el a szülővárosotokból, akkor éreztesd a barátoddal, hogy ettől semmi nem fog megváltozni és ezentúl is bármikor számíthat rád, a távolság nem lesz akadály. Ugyanis ilyenkor mindig az a fél sérül jobban, akit otthagynak.

Tegyél róla, hogy ez ne így legyen, és ha nem is tudod rendszeresen látogatni, legalább a telefont emeld fel, mert ne feledd, hogy egy kapcsolat két emberen múlik.

Ha összevesztetek…

Minden kapcsolatban adódhatnak konfliktusok, ezzel nincs is különösebb probléma, de meg kell tanulnotok a helyén kezelni a dolgot.

Először is gondold végig, hogy tényleg jogos-e az összeveszés, vagy csak túlreagáltátok a helyzetet.

Az is lehet, hogy csak a munka miatt vagytok feszültebbek a kelleténél, szóval ne ragadjatok le egy apró vitánál.

És hidd el, nem szégyen a békülést kezdeményezni, mert ezzel is bizonyítod, hogy mennyire fontos a barátságotok.

Töltsetek együtt több időt!

Igen, tudjuk, hogy nehéz, néha pedig kivitelezhetetlen, de akkor is törekedned kell . Valahogy természetessé vált, hogy mindig azokat az embereket hanyagoljuk el, akiket a legjobban szeretünk, mert tudjuk, hogy ők mindig mellettünk lesznek, pedig valójában ez nem így van.

Ha a legjobb barátod azt érzi, hogy a barátságotokat már csak szinte ő akarja, akkor egy idő után lemond rólad, mert egyedül nem lehet egy kapcsolatot fenntartani.

Egy-egy céges bulit igazán lecserélhetsz a legjobb barátodra, mert akár hiszed, akár nem, ezek a kapcsolataid számítanak igazán, nem a felszínes üzleti beszélgetések. Azok is fontosak persze, de nem egyenértékűek.

Ha megváltoztatok…

Furcsa, de van olyan, amikor két ember annyira megváltozik, hogy többé már nem azok, akik a kapcsolatuk elején voltak. Ez egy érthetetlen helyzet, hiszen hogyan is lenne lehetséges, hogy akit egykor a legjobb barátodnak tartottál, szerettél és szinte mindenben hasonlítottatok egymásra, mára már teljesen más ember lett?

Pedig ez könnyen megeshet, mivel folyamatosan változunk. Lehet, hogy számodra észrevétlen, de te is változtál az évek során. Talán szörnyen hangzik, de ilyenkor néha az a legjobb választás, ha elengeded a másikat és ki tudja, talán pár év múlva újra egy útra sodor benneteket az élet.

Ha pedig nem, akkor gondolj az értékes, együtt eltöltött időre, ami összekötött titeket.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást