Főzés, sütés, takarítás közben vagy étkezés után magától értetődő, hogy különféle konyhai hulladékok keletkeznek. De biztos vagy benne, hogy minden, amit te a szemetesbe szoktál dobni, annak nem lehetne máshol jobb helye? Nos, az igazság az, hogy jó néhány dolgot nagyszerűen hasznosíthatsz ahelyett, hogy a kukában landolna, például úgy, hogy a kertbe vagy a teraszra, erkélyre kerülnek.
2/5 Citrusfélék héja
A narancs héját - főleg télen - sokan szoktuk leszárítani, hiszen csodás illatot tud árasztani. De mi a helyzet a többi citrusfélével? Nos, a citrom vagy éppen a grapefruit héja (és természetesen a narancsé is) olyan természetes vegyületeket tartalmaz, amelyek taszítják a levéltetveket, a hangyákat, és a macskáknak sem a kedvenceik.
Így ha a növények tövéhez szórod a citrusfélék héját, akkor remekül funkcionálhatnak „riasztóként” egészen addig, amíg el nem halványul az illatuk. Ha ez megtörténik, akkor pedig már jöhet is egy újabb adag héj.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!