Nem könnyű úgy élni, hogy kimondod, ami a szívedet nyomja – Nagy bátorságra utal

Nem könnyű úgy élni, hogy kimondod, ami a szívedet nyomja – Nagy bátorságra utal

Címlap / Életmód / Egészség / Nem könnyű úgy élni, hogy kimondod, ami a szívedet nyomja – Nagy bátorságra utal

Ami a szívemen, a számon” – hangzik a gyakori kijelentés, mégis, csak kevesen tudnak e szerint élni. Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy ne akarj megfelelni másoknak, és képes legyél őszintén beszélni, viselkedni mindenkivel szemben. Ezért is igényel olyan nagy erőt az, hogy valaki tudja magát tartani ehhez!

Sajnos nem tehetünk róla, egyszerűen belénk van kódolva az, hogy mindig szeretnénk egy kicsit megfelelni másoknak. Biztosan a te életedben is akadnak olyan személyek, akiknek az elismerésére, pozitív véleményére erőteljesen vágysz, ezért nem is mindig mondod ki nekik azt, ami valóban a szívedet nyomja. Hiszen nehéz ennyire megnyílni mások előtt. Őszintén beszélni az érzéseidről, a saját világszemléletedről, és arról, mit szeretnél; ez a munka világában és a kapcsolataidban egyaránt nehéz.

A szerelem sem egyszerű

Onnantól kezdve, hogy életedben legalább egyszer (de sajnos az esetek többségében többször is) összetört a szíved, a szerelemben nem mersz annyira nyitott lenni, mint egykor.

Inkább meggyőzöd magad arról, hogy jobb, ha bizonyos dolgokról hallgatsz, mint hogy felesleges vitát szíts, vagy esetleg elijeszd azt a férfit, akivel épp ismerkedsz. Hiszen nem könnyű belenézni a másik szemébe, és elmondani az igazat. Sokszor ezt az emberek félreértik, bántásnak veszik, és eltávolodnak tőled, hiába válogatod meg alapos figyelemmel a szavaidat. Ez pedig különösen nehéz, ha valakivel például írásban beszélgetsz.

Nagy bátorságra vall, ha mégis képes vagy fokozatosan lerombolni a falat, és megnyílni mások előtt. Persze itt most nem kell arra gondolni, hogy mindenkinek őszintén megmondod a kendőzetlen véleményedet; ez csak ahhoz vezet, hogy az ismerőseid eltávolodnak tőled, amit biztosan te sem szeretnél. Sokkal inkább ahhoz kell nagy bátorság, hogy ha valaki megbánt téged, képes legyél ezt elmondani neki, vagy ha eltérő a véleményed valamiről, ne maradj csöndben csak azért, mert félsz, hogy talán rosszat gondolnak rólad.

Erő kell ahhoz, hogy felvállald önmagad, és ez nem megy egyik napról a másikra. Senkinek sem.

Beengeded őket a világodba

Amikor őszintén vállalod önmagad és kimondod, ami a szívedet nyomja, azzal valójában sebezhető helyzetbe kerülsz, mindegy, mennyire vagy óvatos. Bizalmat szavazol másoknak, beengeded őket a saját kis világodba, és ezzel ők sajnos sok esetben visszaélhetnek. Mind láttunk már erre példát.

A csalódások, a negatív vélemények pedig könnyen elriaszthatnak attól, hogy még egyszer nyíltan megmutasd magad, kimondd a véleményed, és azt, amit az adott pillanatban érzel.

Pedig épp ez segíthetne abban, hogy rájöjj, kik az igaz barátaid, és kik azok, akik csak addig kíváncsiak rád, amíg sok a közös bennetek, és nem szegülsz ellen a véleményüknek. Ők azok, akik az első nézeteltérés után hátat fordítanak neked, és többé nem keresnek.

Ne félj felvállalni a véleményed, és megmutatni másoknak, hogy ki is vagy te igazából! Inkább légy büszke, hogy te képes vagy erre, és megvan benned a szükséges erő; szemben oly sok emberrel, akik nem merik megmutatni a valódi énjüket és véleményüket.

Képek forrása: unsplash.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást