4 jelző, amit sose használj magadra egy állásinterjún

Pölz Kitti
Írta: ,

A munkakeresés nehéz kérdés, ez vitathatatlan, de szerencsére még a legnehezebb helyzetekben is a segítségünkre lehet az egyszerű, hétköznapi értelemben vett pszichológia: léteznek bizonyos kifejezések és mondatok, amiket messziről el kell kerülnünk, ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor pedig pláne, ha be akarunk kerülni a rég vágyott munkahelyre. Fogadd meg a tippjeinket és ezt a négy jelzőt kerüld el, amikor csak teheted, főleg egy állásinterjú keretein belül – kis gyakorlás otthon, és tiéd lesz a meló, meglátod!

Te is tudod, hogy intelligens vagy, és azt is tudod, hogy a HR-es kolléga egy intelligens embert keres a pozícióra – nem kell ezt külön kihangsúlyozni!

Ez pont egy olyan kifejezés, amit szuper, ha másokra alkalmazol, de magaddal kapcsolatban ne mondd ki, akkor sem, ha tényleg intelligens vagy (és nyilván az vagy).

Te mit gondolnál fordított esetben?

Szimpatikus lenne az, aki így írja le magát?

Arról beszélj, ahogyan működsz vagy dolgozol, és ne arról, hogy milyennek tartod magad!

Nyugodtan hangsúlyozd, hogy kreatívan oldasz meg problémákat, mert ez megfelelő önbecsülésre és önbizalomra vall, de nem kell kijelentened, hogy márpedig te kreatív vagy.

Csak finoman!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba