Életmód / Pénz és hivatás

Figyeld a jeleket: 8 dolog, ami arra utal, hogy a főnököd nem kedvel

Figyeld a jeleket: 8 dolog, ami arra utal, hogy a főnököd nem kedvel

Mintha meg sem hallaná

Amikor belépsz reggel a szobába, és köszönsz a főnöködnek, mi a reakciója? Na és amikor távozol? Ha általában úgy tesz, mint aki meg sem hallotta a köszönésedet, mert belemélyedt a munkába, és 10-ből 8-szor nem viszonozza azt, biztos, hogy nem a véletlen művéről van szó. Valószínű, hogy részéről olyan nagy az ellentét köztetek, hogy még a kedves gesztus hiányával is próbálja ezt éreztetni veled.

Csak röviden!

Ha gyakran kell e-mailben, munkahelyi cseten kommunikálnod a feletteseddel, az írása is árulkodó lehet. Az emberek sokkal kedvesebben írnak vissza annak, akit kedvelnek, gyakran használnak emojikat, és bővebb mondatokban válaszolnak. Aki viszont nem kedvel téged, az még a legbarátságosabb üzenetedre is csak egy lájk jelet fog küldeni, esetleg egy „oké”-t, ahogy a köszönés hiánya is elég gyakori lesz.

Barátkozni? Kizárt dolog!

Úgy alakult, hogy csak ketten vagytok bent, de a főnököd esélyt sem ad neked a valódi társalgásra? Ebédidőben inkább az asztalánál eszik, és ha megkérdezed, hogy hogy van, röviden válaszol? Amikor valaki élből elutasítja a barátságos viselkedés lehetőségét, a legtöbb esetben azért teszi, mert egyáltalán nem szeretne közelebbről megismerkedni veled. Esélyt sem ad annak, hogy bebizonyítsd, igazából milyen jófej vagy!

Türelmetlen hozzáállás

Rossz napja bárkinek lehet, de olyan nincs, hogy valakinek minden napja rossz legyen. Ezért sokatmondó, hogy a főnököd mennyire türelmes veled általánosságban nézve. Azok, akik nem kedvelnek valakit, sokkal türelmetlenebbé válnak, sürgetik a másikat arra, hogy beszéljen gyorsabban, vagy nem hajlandóak megértő hozzáállást tanúsítani, ha a beosztott hibázik valamiben.

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást