Egészség / Életmód / Lélek

Az irigység méreg – 6 tény, ami bizonyítja

Az irigység méreg – 6 tény, ami bizonyítja

„Amíg mások életével vagyunk elfoglalva, nem lesz időnk azokon a dolgokon javítani, amelyekkel nem vagyunk megelégedve saját magunkkal kapcsolatban. Ahelyett, hogy másokra irigykednénk, inkább gondolkozzunk el azon, hogyan szerezhetnénk meg mi magunk az áhított dolgokat. Egy kicsivel kevesebb önsajnálat, egy kicsivel több erőfeszítés, és máris nem lesz kire irigykednünk.” – Richard Templar

Az emberi irigység határtalan

Sajnos nagyon sok ember éli le úgy az életét, hogy más élete után vágyódik, soha, semmivel nincs megelégedve és, ha valaki kellően sok évet áldoz erre az önpusztításra, akkor nagyon fájdalmas jövő várhat rá.

Mindenki szereti a szépet és a jót, de miért mindig a másé kell?

Ezzel éveket pazarolhatsz el ahelyett, hogy a saját életedet építenéd.

Érd el, hogy a sikeres emberek inkább inspiráljanak, mint sem, hogy irigykedve nézd, eddig miket értek el. Ez csak elégedetlenséget szül.

A „körülöttem mindenki házasodik” pánik

Ez a nőket előbb-utóbb utoléri és nagyon nehéz ekkor nem bepánikolni.

Természetes érzés, ha te is vágysz egy komoly kapcsolatra, netalántán családra, de mégis miből gondolod, hogy te ezt nem kaphatod meg?

Attól még, hogy ez más életében előbb jön el, az még nem ok az aggodalomra. Inkább örülj annak, ha láthatsz igaz szerelmet magad körül, mert ez az ékes bizonyítéka annak, hogy a te életedben is eljön majd.

Addig is élvezd ki az időt, amit magaddal tölthetsz.

„Neki minden összejön, nekem meg semmi!”

Ne ostorozd magad, mert élete során legalább egyszer mindenki érez hasonlót. Amikor nem jön össze az, amire annyira vágysz, viszont mintha direkt azzal büntetnének az égiek, hogy magad körül csupa boldog embert látsz, akiknek bejött az élet.

Mi sem egyszerűbb ilyenkor, minthogy utáld az egész világot és azokat az embereket, akik sikeresek, de ez téged nem visz előrébb. Hogy mit kellene tenned?

Cselekedned és elhinned, hogy te is bármit elérhetsz, amire csak vágysz. Ha a hit nincs meg benned, akkor örökre beleragadsz egy olyan életbe, amit csak túlélni szeretnél.

A színfalak mögött

Az igazán sikeres emberek, akik mögött tényleg komoly szakmai múlt áll, ők tényleg megküzdöttek a jelenlegi életszínvonalukért.

Persze ezekről már nem akarnak hallani az emberek, mert azt jelenti, hogy akkor nekik is olyan keményen kellene dolgozniuk és az ugye már nem olyan kellemes.

Könnyű más élete után áhítozni, de vajon arra a sok verejtékes munkára is vágysz, ami ezzel jár?

Megbetegít

Akár hiszel benne, akár nem, a túl sok irigység fizikailag is megbetegíthet. Minden, amit lelkileg átélsz, az kihat a testedre is, legyen szó pozitív, vagy negatív dologról.

Az irigységtől például folyton stresszesnek, feszültnek érezheted magad, sőt extrém esetben depresszív hangulatba is kerülhetsz tőle.

A legjobb gyógymód ellene a hála. Becsüld meg azt, ami jelenleg van, még akkor is, ha nem sok, majd ígérd meg magadnak, hogy mindent megteszel azért, hogy több legyen a jövőben.

Nem haladsz előre

Ha folyton csak más életén időzöl, akkor mi lesz a tiéddel?

Mindenki álmodozott már arról, hogy milyen lenne a hollywoodi csillogásban élni, de a te életed itt van és itt vár arra, hogy a legtöbbet hozd ki belőle.

Minden más, csak felesleges időpocsékolás.

Ha szeretnél olyan életet élni, amilyenről álmodozol, akkor vedd kézbe a dolgokat és tegyél érte.

Utána majd mindenki a te életed után fog irigykedni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást