Hoponoponó: az önátalakítás módszere ‒ idézetek

Hoponoponó: az önátalakítás módszere ‒ idézetek

Címlap / Életmód / Egészség / Hoponoponó: az önátalakítás módszere ‒ idézetek

A hoponoponó haawaii nyelven olyasmit jelent, hogy a dolgokat jobbra fordítani, tökéletessé tenni. Egy nagyon erős önátalakítási technika, amelynek a megbocsátáson és a megbékélésen alapul. Összegyűjtöttünk néhány idézetet, amelyek segíthetnek a módszer lényegének megértésében.

1. Életcélok és egyéniség

„Az életben mindannyiunknak megvan a magunk célja, aminek meg kell felelnünk, megvan a helyünk, amit be kell töltenünk. Ne engedjük, hogy valami vagy valaki megakadályozzon abban, hogy megismerjük és megosszuk saját lényünk csodálatos lényegét.” (Mabel Katz)

„Mivel eleve különleges vagy, semmi szükség arra, hogy különleges akarj lenni. Te különleges és egyedi vagy ‒ Isten ennél kevesebbel nem érte volna be, amikor megteremtett.” (Osho)

2. Csodák várnak 

„Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat.” (Louise L. Hay)

„Légy olyan, mint a gyermek, aki képes észrevenni és élvezni az élet látszólag jelentéktelen apró csodáit: egy virág szépségét, egy madár dalolását, a napkelte ragyogását, az ablaküvegen lepergő esőcseppeket. Mennyire egyszerűek, és mégis mennyire igaz szépségűek mindezek a dolgok, ha olyan szemmel nézed őket, amelyek képesek valóban látni, és ha felhagysz az állandó rohanással, ami miatt nem vagy képes észrevenni az apró dolgokat. (Eileen Caddy)

3. Ellenségek és múltbeli sérelmek

„A Ho’oponoponóban a szeretetből érkezünk. Szeretjük az ellenségeinket: az emlékeinket, amelyek ismétlődnek az elménkben. Nem állunk ellen nekik.” (Mabel Katz)

„Kik által s miképpen lettem, aki lettem?

Nem tudom, de tudom, hogy kellett szeretnem…” (Ady Endre)

4. Kezdetek

„Minden szép és jó dolog apró kezdetekkel indul. Az erős és hatalmas tölgy pici makkocskából fejlődik. Egyetlen kicsi magból a legcsodálatosabb növények, virágok szökkennek szárba. A szeretet apró magja elég ahhoz, hogy sok élet megváltozzék.” (Eileen Caddy)

„Bármi a terved, a mai nap a legjobb arra, hogy megtedd az első lépést!” (Ralph S. Marston, Jr.)

5. A szeretet törékeny

„Ne gondold, hogy a szeretet örök. Nagyon törékeny, olyan törékeny, mint egy rózsa. Reggel még pompában áll – estére eltűnik. Bármilyen apróság elpusztíthatja. Minél kifinomultabb valami, annál törékenyebb.

Oltalmazni kell. Egy szikla megmarad, de a virág eltűnik. Ha egy sziklát dobsz a virágra, a sziklának nem esik bántódása, de a virág elpusztul. A szeretet nagyon törékeny, nagyon érzékeny.” (Osho)

„Indulatok villámai fenyegetnek otthonodban vagy munkahelyeden? Ne harcolj ellenük!

Ne szegezz nekik éles, fémhegyű fegyvert, mert akkor villámhárítóvá alakulsz át, amely magához vonzza a mélységi elektromosságot. Vonulj vissza a belső Templom biztos menedékébe. Ott nem eshet semmi bántódásod.” (Szepes Mária)

6. Könnyedség

„A lényeg a könnyedség. A könnyedség a kulcsszó. A lényeg a könnyedség: ez a kulcsmondat. Bármit is csinálsz, legbenső lényedben maradj mindig könnyed, csöndes, nyugodt, kiegyensúlyozott.” (Osho)

„Az élet áramlatába akkor lépünk be, amikor nem állunk ellent annak, ami éppen van; a tervezés helyett a spontaneitás; a gondolkodó ész helyett pedig az intuíció működik. Amikor figyelmünket arra irányítjuk, hogy valamit akarjunk, akkor görcsösen ellenállunk annak, amit nem akarunk. A nem-ellenállás állapotában egyszerűen csak hagyjuk, hogy az események megtörténjenek, meglovagoljuk annak hullámait.” (Kery Ervin)

7. Belső munka

„A 100%-os felelősségvállalás a legrövidebb út. Amikor észrevesszük, hogy amik nem engedik tisztán látni a dolgokat, csupán a „mi programjaink”, felhagyunk a külső tényezők okolásával és a felelősségvállalás mellett döntünk, a Paradicsom kapui megnyílnak előttünk, és elérkezünk a végtelen lehetőségek állapotába.”  (Mabel Katz)

„Ha elegendő bátorság van bennünk ahhoz, hogy gyökeresen megváltoztassuk szemléletmódunkat, nagy valószínűséggel be fogjuk látni: nem a társunk az oka a problémáinknak. Pontosan ott van nagyon sok tennivalónk, ahol a legnagyobb fájdalmat, gyűlöletet, sérüléseket, hidegséget, dermedtséget vagy ellenszenvet érezzük. Ezt a munkát pedig önmagunkon kell elvégeznünk, hogy házasságunk vagy párkapcsolatunk a valódi gyógyulás és szeretet színterévé váljon.” (Eva-Maria Zuhorst)

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást