Így szárítsd be otthon a hajadat: egy fodrász örökéletű trükkjei

Így szárítsd be otthon a hajadat: egy fodrász örökéletű trükkjei

Címlap / Stílus / Haj / Így szárítsd be otthon a hajadat: egy fodrász örökéletű trükkjei / 2. oldal

Félhosszú/hosszú haj esetén

A minőségi hajszárítón kívül szükséged lesz minőségi hajkefékre is. A fodrászod tud segíteni abban, hogy a formához, amit elkészített, milyen hajkefét érdemes használnod. Általában a következő alapeszközöket érdemes még beszerezned:

  • Érdemes a hajtípusodhoz megfelelő bontókefét választanod. Ha minden hajmosás után azt érzed, hogy tépned kell a hajad ahhoz, hogy ki tudd fésülni, akkor nem csak a hajápolási rutinodon kell változtatnod, de a hajkeféből is olyat kell választanod, ami alkalmas vizesen is a hajad kibontására. 
  • Ezen kívül érdemes egy nagyobb lapkefét vásárolnod, illetve egy 35 mm-nél nagyobb átmérővel rendelkező körkefét is beszerezned.
  • Az anyagokat illetően használj valamilyen formázókrémet (egyenesítő/göndörítő krém) attól függően, milyen végeredményt szeretnél.
  • Ha szeretnéd nagyobb volumenűre szárítani a hajad, érdemes tőemelő spray-t fújnod a hajtövekre. 

„Adott esetben a hajhab is működhet, ezt azért ajánlom kevésbé, mert nagyon nehéz egyedül úgy felvinned magadnak, hogy egységes legyen. Talán a legegyszerűbb módja, ha a lapkefédre teszed rá a habot több részlet és átfésülöd vele a hajadat.” 

-osztotta meg tippjeit Norbi.

Érdemes spray-kondicionálót, hajvégápolót vagy egyéb hajban hagyható anyagot is használnod, amely védi és hidratálja a hajadat.

A hővédő spray alkalmazását se hagyd ki, ez nem csak akkor fontos, ha vasalod vagy besütőd a hajadat, hanem szárításkor is.

Göndör haj szárítása
istockphoto

„Szárításnál érdemes elsősorban a hajtöveddel kezdeni, utána pedig kefével átszárítani az egész hajat.

A hajtövedet úgy tudod a legegyszerűbben megszárítani, hogy a hajaddal párhuzamosan, azaz függőlegesen tartod a szűkítőt, így észre fogod venni, hogy a levegő szétválasztja a hajat, így csak a tövére koncentrálódik a hő. Ezt követően állítsd át vízszintesre a szűkítőt, így a hajad hosszát fogja érni leginkább a hő. Amikor a haj hossza 80-90%-ban száraz, akkor formázhatod kör- vagy lapkefével ugyanezzel a vízszintes beállítással.”

A formázás során segítség lehet, ha használsz egy olyan csipeszt vagy csatot, amivel leválasztod a hajad nagy részét és mindig egy kisebb tincset hagysz ki, amit éppen aktuálisan szárítasz. Minél ellenállóbb a hajad, annál kisebb leválasztásokban halad. Alulról haladj felfelé a tincsek szárításával. A hajszárítót ne nyomd rá a kefére, 4-5 centire tartsd tőle és a felületét fújd levegővel. Figyelj arra, hogy mindig jól szárítsd át a hajadat, pláne hidegebb időben, mert nagyon könnyen megfázik a fejbőröd. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást