10 házasság „szabály”, melyet jobb ha elfelejtesz

10 házasság „szabály”, melyet jobb ha elfelejtesz

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 10 házasság „szabály”, melyet jobb ha elfelejtesz

Itt az ideje, hogy elfelejtsd a boldog és felhőtlen házasságról szóló idejétmúlt alapszabályokat.

Mindent együtt kell csinálnotok, minden nézeteltérést meg kell oldanotok (harc nélkül), minden éjjelt ugyanabban az ágyban kell töltenetek és sohasem unatkozhattok. Ezek a házasság úgynevezett „szabályai”, melyeket ideje kicsit átgondolni, újraértékelni.

És nemcsak azért, mert ezeket még a mamád hagyta rád, hanem azért is, mert egyesek többet ártanak, mint használnának. Valójában, ezen szabályok áthágása a legjobb dolog, amit a párkapcsolatodért tehetsz. Íme 10 szabály, melyet egy kis önbizalommal bátran elfelejthetsz.

1. Sose feküdj le haraggal.

Úgy tűnik, ez az idézet valahonnan a Bibliából származhat, mely azt tanácsolja, hogy ne hagyd, hogy a naplemente mérgesen találjon. Sajnos, ezt meg kell cáfolnunk, hiszen amikor fáradt vagy és stresszes nem tudod megoldani a problémát. Inkább ne érts egyet pároddal, pihend ki magad és másnap higgadtan átgondolhatod a témát.

2. Légy mindig 100%-ig őszinte.

A házasságban a meztelen igazság nem mindig a legjobb taktika. Nem kell megosztanod előző párkapcsolatod részleteit, hiszen az összehasonlításokhoz vezet, melyek gondot okozhatnak. Tehát, légy udvarias és óvatos, ha párod érzelmeiről van szó.

3. Sose üdüljetek külön.

Ez a bölcs gondolat onnan ered, hogy ha akad egy kis szabadidőtök azt azonnal együtt kell töltenetek. Azonban felmerül a probléma, ha más elképzeléseitek van az ideális vakációról. Például, te síelni szeretsz, ő viszont a tengerpartot választaná. Néha szükséged van egy kényeztető spa hétvégére, ő pedig sátorozni akar. A lényeg, hogy megtaláljátok az összhangot és képesek legyetek külön és együtt is nyaralni.

4. A veszekedés egyenes út a váláshoz.

Valójában, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy azok a párok fognak szakítani, akik soha sem veszekednek, hiszen visszafogják magukat a konfliktusok elkerülése érdekében. Az egészséges és hasznos viták nem ártanak (nem azt akarjuk mondani, hogy szidjátok egymást). Az elkötelezettség arról szól, hogy megoldjátok a konfliktushelyzeteket, mintsem, hogy hallgassatok.

5. Ha van gyerek, ő kell legyen az első.

Nagyon sok esetben a házasok félreteszik kapcsolatukat, hogy minél jobb szülők lehessenek. Pedig ez épp fordítva van. Ha a párkapcsolat az első számotokra, nemcsak nektek jobb, hanem a gyerekeiteknek is, hiszen a gyerekek sokkal jobban és biztonságban érzik magukat, ha kiegyensúlyozott, szerető szülők mellett nevelkednek. Szakítsatok időt egymásra, amikor nem a számlákat és gyereknevelést tárgyaljátok, hanem szórakoztok és élvezitek egymás társaságát. A gyerekekkel nem lesz baj.

6. Soha ne aludjatok külön ágyban.

Csak egy tévhit, hogy a párok jobban és kényelmesebben alszanak együtt. Lehet, hogy az egyik partner állandóan forgolódik, vagy kora hajnalban felébred és a lámpa fényénél olvasgat. Tehát, ha gyakran táborozol le a vendégszobában, ne gondolkozz tovább! A jó alvás elengedhetetlen nemcsak az agyad és a tested, hanem a házasságod számára is. Ha úgy döntesz egyedül szeretnél aludni, figyelj arra, hogy ez ne menjen a szex és az intimitás róvására.

7. A párok találjanak közös hobbit.

Annak ellenére, hogy nem tesz jót a házasságodnak, ha minden szabad percedet edzéssel töltöd míg párod az autóját szerelgeti, az sem jó, ha feladod a saját hobbid csak azért, mert párod nem szereti. A szenvedélyeid feladása olyan mint a szabadság feladása. Az emberek szabadság nélkül csapdában érzik magukat a házasság intézményében. Tehát, folytassátok a saját hobbijaitokat és találjatok valami közöset is.

8. Ha nincs szikra, nincs jövője a kapcsolatnak.

Sokan úgy érzik, egy hosszú távú kapcsolatban nem fogják mindig érezni a szerelembe esés bódító érzetét. Sokan viszont úgy vélik, ha a szikra kihal akkor nem a megfelelő kapcsolatban élnek és valami újat keresnek. A hosszú távú kapcsolatok elkötelezettséggel és bizalommal működnek, ahol a szeretet egyre növekszik. Hiba azt hinni, hogy örökké lehet szikrával és tűzzel élni vagy csak szerelemmel.

9. Az unalom rossz.

Ezzel a szabállyal az a probléma, hogy sokan azt hiszik egy nyugodt és kiszámítható kapcsolat rossz. Egy drámákkal fűszerezett kapcsolat lehet izgatóbb, de hosszú távon nem egészséges. Sokkal jobb, ha „unalmasan” tudod merre jár a házastársad minden este, minthogy az állandó bizonytalanság miatt aggódj. Jobb, ha a mindennapok biztonságosak, kiegyensúlyozottak és „unalmasak”. Vakációkkal és aktivitásokkal megfűszerezheted közös életeteket.

10. Szeretkezned kell pároddal, hogy boldoggá tedd.

Ez a probléma a nők körében fordul elő, főleg az új anyáknál. A szex egy újabb elemmé válik a tennivalók listáján és azt hiszed a házasságodért és férjed boldogságáért meg kell tenned. Bár egyik ok sem helytelen, nem erről kell szólnia. A szex mindkettőtökért van.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást