Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed

Címlap / Szerelem / Szex / Minél fiatalabbnak érzed magadat, annál jobb lesz a nemi életed / 2. oldal

A kutatók ugyanakkor azt is megállapították, hogy az ember szubjektív kora (tehát az, hogy hány évesnek érzi magát) valójában nincs hatással arra, milyen gyakran fog az illető szeretkezni. A tanulmány eredményei tehát nem jelentik azt, hogy aki 75 évesen 30 évesnek érzi magát, az minden másnap szeretkezni fog a partnerével. Ez a különbség megmutatja, hogyan viszonyul az adott személy a szexuális életéhez, mennyire elégedett, boldog azzal, ami a hálószobában történik.

Szexuális élet és fiatalság
kapitonenko/depositphotos.com

Ezt emelte ki Amy Estill vezető kutató is, aki elmondta, hogy:

„Noha a fiatalság érzése nem volt hatással arra, milyen gyakran szexeltek az emberek, teljesen világos, hogy ha idősebbnek gondolták magukat, akkor azzal negatív irányba befolyásolták a szex minőségét.”

Ahogy azt már megszokhattuk, ez a tanulmány is alátámasztotta, mennyire fontos, mit gondolunk magunkról, az életünkről. Jelentős hatással van mindenre, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Ugyan ez egy rendkívül összetett kérdés, ami számos körülménytől függ. Mégis jól mutatja, hogy legelőször a bensőnkben, a lelkünkben kell megteremtenünk a harmóniát, csak utána foglalkozhatunk a többi teendővel.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást