Feketén-fehéren: Kipróbáltuk a Chess éttermet

Feketén-fehéren: Kipróbáltuk a Chess éttermet

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Feketén-fehéren: Kipróbáltuk a Chess éttermet

Belvárosi sétánk alkalmával találtunk rá a Dob utcában, 30 méterre az Erzsébet körúttól… Nem terveztünk étteremlátogatást, de a hívogató portál és a barátságos üzletvezető meggyőzött, és becsábított bennünket. 

Pillanatok alatt meleg hangulatú kis ékszerdobozban találtuk magunkat, ahol azonnal éreztük, hogy mi vagyunk a legfontosabbak. A belső design hozza a sakk életérzést, ötletes berendezési tárgyak hirdetik, hogy az étterem neve nemcsak fantázianév, hanem igyekeznek megjeleníteni a sport filozófiáját is. Ami talán az elejétől világos volt, hogy a minőség és a bisztró hangulat eltér a környékbeli romkocsmák és talponállók színvonalától.

Az étlap olvasása során olyan érzésünk támadt, hogy „ez mindenkinek szól”. Tartózkodtak a megosztó ételektől, de mégis minden fogásban megbújik egy-egy izgalmas ötlet. Ezzel egyébként óriási lépést tettek a legnehezebb kérdés megoldása felé, miszerint „szólítsunk meg mindenkit, de szolgáljuk ki az egyedi igényeket és ízléseket”. Jó gesztusnak találtuk, hogy komolyan vették az élelmiszerérzékenységgel rendelkezők átlátható tájékoztatását, valamint a kézműves alapanyagok, italok megjelenítését.

A minőségre való törekvés megjelenik a Chess-ben is, a bisztró érzést ötvözik az inkább fine dining éttermekre jellemző kóstoló menü ajánlásával. Az 5 fogásos degusztációs menü ára 12 500 Ft, ami nem tűnik vészesen drágának, ha azt nézzük, hogy marhahúst, rákot, kacsát és desszertet is kóstolhatunk. Én egyébként ezt választottam, és nem bántam meg. A tálalás modern, de nem túlzó, az adagok kifejezetten elegendőek.

A klasszikus bisztró konyha rajongói, illetve a munkaidőben gyorsan ebédelni vágyók választhatnak snackekből is, sőt hétköznap bistro lunch néven könnyű, két- és háromfogásos ebédet is ajánlanak.

Az árak magyar léptékkel sem magasak, és ha a környéken hemzsegő turisták valutájával számolunk, hamar rájövünk, hogy ugyanez pár száz kilométerrel nyugatra a többszörösébe kerül.

Az étterem belső tere és kialakítása garantálja a meghittséget, hiszen összesen 30 fős a kapacitás, és igényli az előzetes asztalfoglalást.

A felszolgálásban szintén éreztem a fiatalos, elegáns lendületet, a pincér kérdésünkre szakszerű tájékoztatást adott az ételek összetevőiről és elkészítésük módjáról is, természetesen megragadta az alkalmat, hogy kézműves bort ajánljon. Büszkén újságolta, hogy a borkínálat összeállításában Kovács Antal örökös magyar sommelier bajnok szakember segédkezett, és a stáb szakmai felkészítésével bátran ajánlja bármelyiket, sőt ha megtetszett valamelyik bor, azt webshop áron el is lehet vinni – ez a lehetőség igazán egyedi.

Az éttermet a könnyed elegancia mellett a profi kiszolgálás miatt sem fogjuk elfelejteni, minden „látható” dolgozón érződik, hogy elkötelezettek a minőségi vendéglátás mellett.

A csavar a történetben pedig az, hogy másnap, immár tudatosan visszamentünk vacsorázni, kipróbáltuk a belső teraszt, amely igényesen berendezve, gyakorlatilag egy kertként szigetel el bennünket a Dob utca nyüzsgő forgalmától. A Chess következő nap is tudott meglepetést okozni, amely megerősített bennünket a jó választásban, hiszen élő jazz zenével varázsolták még kellemesebbé az esténket.

A két csodálatos este után elmondhatjuk, hogy a tulajdonosok feladták maguknak a leckét, mert amikor ismét visszajövünk, nagyon magasan lesz a léc… Mert visszatérünk, az biztos.

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!