Farsangi smink – Jessica Rabbit

Farsangi smink – Jessica Rabbit

Címlap / Stílus / Arc / Farsangi smink – Jessica Rabbit

Minden idők egyik legdögösebb, legcsábítóbb rajzfilmfigurájának a sminkjével készültem nektek a farsangi sorozat méltó befejezéseként. Ő nem más, mint Jessica Rabbit a Roger nyúl a pácban című filmből. Ez ismét egy olyan ötlet, aminél a smink nagyon sokat nyom a latba, a ruhát pedig akár egyszerűen is meg lehet oldani egy piros toppal és szoknyával, de persze az eredetihez hasonló, csillámló vörös estélyit is beszerezheted a szerep tökéletes átéléséhez. Csábításra fel!

Alapozás

Mint mindig, most is vigyünk fel egy szemhéjalapozót a bőrünkre a smink tartósításának céljából.

Körvonal

A szem külső sarkából indulva húzzunk egy ívelt vonalat befelé. Nem baj, ha nem lesz egészen tökéletes, hiszen egy vattapálcával könnyen kijavíthatjuk az egyenetlenségeket.
Akinek kevés hely áll rendelkezésére a szemhéj és a szemöldök között, javaslom ehhez a sminkhez is a szemöldök eltüntetését, majd kicsit fentebbi újrarajzolását.

Szemhéjfestés I.

Három szemhéjpúdert fogunk használni: egy sötétlilát, egy közepesen sötét lilás rózsaszínt és egy csontszínű vagy enyhén rózsaszínes, világos árnyalatot.
A külső részre a matt sötétlila festék kerül. Ügyeljünk rá, hogy ne menjünk túl a fekete körvonalon.

Szemhéjfestés II.

A lilát befelé egy gyöngyházfényű, enyhén rózsaszínes árnyalatú szemhéjpúderrel dolgozzuk el. Használhatunk ebből is mattot, de érdemes bevinni a szemfestés közepére ezt az enyhe fényt, mert nagyon feldobja az eredményt.
A szemhéj belső egyharmadára egy matt, bőrszínnél egy-két árnyalattal világosabb festék kerüljön.

Kiemelés

Egy fehér ceruzával húzzuk ki az alsó vízvonalat és az alsó szempillák tövét, ezáltal optikailag nagyítva a tekintetet.
A fekete körvonal és a szemöldökünk közötti részen pedig egy matt fehér szemhéjpúderrel menjünk végig, ami az egész szemfestést kiemeli, figyelemfelkeltőbbé teszi.

Tusvonal

A tusvonalat felül a szem külső és belső sarkánál is húzzuk a szemhéjunkon túl, ezzel rájátszva a szexi, cicás hatásra.
Alul a fehér vonalunk mentén vigyük a tust, de csak a szem belső egyharmadáig.

Műszempilla

Jessica Rabbit sminkjét mindenképp koronázzuk meg egy drámai tekintetet kölcsönző, dögös műszempillával!
A pilla felhelyezéséhez javaslom a DUO ragasztót, nekem ezzel sikerült legelőször szépen a felragasztás, és azóta is csak ezt használom.

Ajkak I. változat

Két lehetőséget is hoztam nektek a sminkhez: az első autentikusabbá teszi a sminket, hűbb lesz a karakterhez, viszont az evés-ivás körülményes benne, így valószínű, hogy gyakran kell majd javítani a buli folyamán.
Ha ezt választod, alapozd le a szádat, majd egy vörös kontúrceruzával rajzolj dús ajkakat úgy, hogy alul és felül túlmész a szád vonalán, oldalt viszont hamarabb lekerekíted a vonalat. Használj fölé vörös rúzst és piros csillámmal kikevert szájfényt.

Ajkak II. változat

A viselhetőbb, koktélbarát változat elkészítése egy kicsit egyszerűbb az előbbinél. Kontúrozzuk az ajkakat, hogy tartós alapot készítsünk az élénk színnek.
Tűzpiros vagy enyhén pinkes rúzzsal fessük ki a szánkat, majd egy hozzáillő szájfénnyel párosítsuk.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!